Οι «δρόμοι» της Ιαπωνίας (video)

 

Τι κοινό έχει η ιαπωνική καλλιγραφία (σόντο), το τζούντο, η τελετουργία του τσαγιού (τσάντο), το καράτε-ντο, η ιαπωνική τοξοβολία (κιούντο), η ιαπωνική ξιφασκία (ιάιντο) και τόσες άλλες λέξεις που τελειώνουν σε «ντο»;  Η απάντηση βρίσκεται σε ένα ιδεόγραμμα (κάντζι), το ντο 道, o δρόμος. Ο δρόμος που οδηγεί όχι μόνο στην επίδειξη δεξιοτήτων ή τη νίκη αλλά κυρίως στην προσωπική ολοκλήρωση.

Η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία ΑΝΑ (All Nippon Airways) συνεχίζοντας τo project “IS JAPAN COOL?” κυκλοφόρησε τον Αύγουστο μια σειρά βίντεο αφιερωμένων στο «ντο». Εκτός από το παραπάνω εισαγωγικό βίντεο, μπορείτε να δείτε στο κανάλι της ΑΝΑ τη συνέχεια με μάστερ που μιλούν για την «τέχνη» τους, από το κέντο μέχρι το θέατρο ΝΟ.

Τα βίντεο δημιούργησε η ίδια ομάδα που βρίσκεται πίσω από το καταπληκτικό “JAPAN Where tradition meets the future”, το οποίο είναι και υποψήφιο στο διαγωνισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για το καλύτερο τουριστικό βίντεο για το 2017.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ