Διόδια στο Φούτζι;

photo: Takemitsu Nagata / GreeceJapan.com
photo: Takemitsu Nagata / GreeceJapan.com

Με ένα ρεκόρ 430.000 αναβάσεων πέρσι το καλοκαίρι και εν όψει της ένταξής του στους καταλόγους της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, δεν είναι περίεργο που οι νομοί Γιαμανάσι και Σιζουόκα τους οποίους γεφυρώνει το Όρος Φούτζι, μελετούν σοβαρά να καθιερώσουν εισιτήριο για τους επίδοξους αναβάτες του. Το ηφαίστειο-σύμβολο της Ιαπωνίας με το τέλεια κωνικό σχήμα και τη σχεδόν πάντα χιονισμένη κορυφή παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς τουρίστες οπότε οι τοπικοί άρχοντες αποφάσισαν ότι πρέπει να αρχίσει να… βγάζει τα λεφτά του.

Στην πραγματικότητα τα έσοδα από το εισιτήριο –αν τελικά αυτό καθιερωθεί καθώς οι συζητήσεις μεταξύ των δύο νομαρχιών αλλά και του Σιντοϊστικού ναού Φούτζι-σαν Χόνγκου Σένγκεν-τάισα στον οποίο ανήκει το επάνω μέρος του βουνού (λόγω των επιβλητικών του διαστάσεων αλλά και όντας ενεργό ηφαίστειο, το Φούτζι είχε θέση στη θρησκεία των ιαπώνων από πολύ παλιά) ξεκίνησαν πριν από 15 χρόνια- θα δοθούν για την αποκατάσταση της περιοχής γύρω από το βουνό.

Εξαιτίας των αμέτρητων επισκεπτών που δέχεται ακόμα και εκτός της επίσημης «ανοιχτής» περιόδου δηλαδή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το κόστος για το περιβάλλον φαίνεται ότι είναι ήδη αρκετά μεγάλο ώστε να ξεφεύγει από τους προϋπολογισμούς των δύο νομών που στηρίζουν στο Φούτζι ένα σημαντικό μέρος της οικονομίας τους. Ένα εισιτήριο –ή μια εθελοντική συνεισφορά (μια άλλη λύση που θεωρείται πιθανή)- μάλλον θα βοηθήσει σημαντικά την κατάσταση αν και, βεβαίως, πολλοί αναρωτιούνται αν θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή τη μείωση των ορειβατών!

 

 

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΑΣ!ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣΜπορείτε να το παραγγείλετε εδώ

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

Γρηγόρης Μηλιαρέσης
Γρηγόρης Μηλιαρέσης
Δημοσιογράφος και μεταφραστής. Έχει συνεργαστεί με πλειάδα εφημερίδων, περιοδικών (τόσο του γενικού όσο και του ειδικού τύπου) και εκδοτικών οίκων και με ειδίκευση στο Ίντερνετ, τις πολεμικές τέχνες και την Ιαπωνία όπου και ζει τα τελευταία χρόνια. Από το 2012 μέχρι το 2016 έγραφε την εβδομαδιαία στήλη στο GreeceJapan.com "Γράμματα από έναν αιωρούμενο κόσμο" και το 2020 κυκλοφόρησε το ομότιτλο βιβλίο του. Περισσότερα στη συνέντευξη που είχε δώσει στο GreeceJapan.com.
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ