Δημήτρης Χρόνης: Ένας εμβληματικός δρομέας στην αφίσα του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2021

日本語

Πέρσι είχε ακυρωθεί λόγω της πανδημίας όμως φέτος οι υπεραθλητές από όλο τον κόσμο θα τρέξουν στις 24-25 Σεπτεμβρίου στον ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, τον ιστορικότερο και από τους πιο δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως, από την Αθήνα προς τη Σπάρτη (246 χλμ) ακολουθώντας τα βήματα του Φειδιππίδη ο οποίος το 490 π.Χ. κάλυψε την απόσταση για να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες στον πόλεμο των Ελλήνων ενάντια στους εισβολείς από την Περσία.

Η Ιαπωνία είναι η χώρα με την πολυπληθέστερη ξένη συμμετοχή κάθε χρόνο. Νέοι και μεγάλοι σε ηλικία δρομείς (το 2015 στις γυναίκες η μεγαλύτερη σε ηλικία δρομέας που τερμάτισε ήταν η 62χρονη Γιαπωνέζα Τάκακο Φουρουγιάμα), έρχονται στην Ελλάδα με συγκίνηση να λάβουν μέρος στον συγκλονιστικό αγώνα. Μάλιστα τέσσερις φορές στην ιστορία του αγώνα, έχει τερματίσει πρώτος Ιάπωνας δρομέας, με πιο πρόσφατο τον Γιοσιχίκο Ισικάουα το 2018.

Οι προετοιμασίες για τον φετινό ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι σε εξέλιξη και οι διοργανωτές παρουσίασαν την αφίσα του ιστορικού αγώνα υπεραποστάσεων στην οποία απεικονίζεται ένας εμβληματικός δρομέας, ο Δημήτρης Χρόνης, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία Έλληνας αθλητής που έχει ολοκληρώσει τον αγώνα στον προβλεπόμενο χρόνο (το 2017 σε 34:51:20 και το 2019 σε 35:51:21).

Ο Έλληνας υπεραθλητής που φέτος γίνεται 70 ετών είχε τρέξει το 2018 στον Μαραθώνιο του Τόκιο και το GreeceJapan.com είχε την τιμή και τη χαρά να τον συναντήσει.
Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη που μας είχε δώσει πριν τον αγώνα και επίσης τις εντυπώσεις του από τη συμμετοχή του στο Μαραθώνιο.

Ο Δημήτρης Χρόνης στον τερματισμό του Μαραθωνίου του Τόκιο. Photo: GreeceJapan.com/Junko Nagata
Ο Δημήτρης Χρόνης στην Tokyo Μarathon Expo. Photo: GreeceJapan.com/Junko Nagata

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα