Διάλεξη στο Τόκιο για το Tokei Maru και τη διάσωση Ελλήνων και Αρμενίων το 1922 στη Σμύρνη

Φωτογραφία πλοίου με ιαπωνική σημαία στο λιμάνι της Σμύρνης, με ημερομηνία 8 Σεπτεμβρίου

 

Διάλεξη με θέμα το ιαπωνικό πλοίο Tokei Maru και τη διάσωση εκατοντάδων ανθρώπων κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή θα δώσει η καθηγήτρια Νανάκο Μουράτα-Σαουαγιανάγκι στις 29 Νοεμβρίου 2019 στο Πανεπιστήμιο Οτσούμα του Τόκιο. Η διάλεξη διοργανώνεται από την Japan-Greece Society στο πλαίσιο των 120 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο.

Δρ Νανάκο Μουράτα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της εποχής, το εμπορικό ιαπωνικό πλοίο με καπετάνιο του οποίου το όνομα παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστο, διέσωσε 825 Έλληνες και Αρμένιους στο λιμάνι της Σμύρνης τον Σεπτέμβριο του 1922.
Η κα Μουράτα για περισσότερα από 10 χρόνια ερευνά και αναζητά αρχεία, πηγές και μαρτυρίες για την επαλήθευση του περιστατικού και στη διάλεξη της θα παρουσιάσει τα μέχρι τώρα ευρήματά της.

Η κα Νανάκο Μουράτα-Σαουαγιανάγκι είναι καθηγήτρια ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Τόγιο του Τόκιο με ειδίκευση στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Τον περασμένο Σεπτέμβριο έδωσε διάλεξη για το ίδιο θέμα στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στην Αθήνα.

Η διάλεξη θα γίνει στην ιαπωνική γλώσσα και θα υπάρχει διερμηνεία στα ελληνικά.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, ώρα 18:30-20:00
Πανεπιστήμιο Οτσούμα-Τσιγιόντα Campus, Κτήριο-Ε, Αίθουσα 055.

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ