Διάλεξη: «Ο Jigoro Kano και το Ολυμπιακό Κίνημα στην Ιαπωνία»

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Τζούντο – Kyuzo Mifune, διοργανώνει εν όψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, διάλεξη με τίτλο «Ο Jigoro Kano και το Ολυμπιακό Κίνημα στην Ιαπωνία» την Τρίτη 26 Μαρτίου, στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός (αίθουσα Κωστής Παλαμάς).

Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της εταιρείας M/MARITIME, εντάσσεται στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 120 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδα -Ιαπωνίας (1899-2019).

Ο Jigorō Kanō, ιδρυτής του τζούντο και ο πρώτος Ασιάτης μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, συνέβαλε στη διάδοση του αθλητισμού στην Ιαπωνία και ειδικότερα του Ολυμπιακού πνεύματος και του Ολυμπιακού κινήματος. Κατέβαλε σκληρές και επίμονες προσπάθειες έως το τέλος της ζωής του για την επιτυχή έκβαση της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1940 από την Ιαπωνία, μέσα σε μη ευνοϊκές συνθήκες.

Η διάλεξη πραγματοποιείται στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, όπου πριν από 85 χρόνια, ο Jigorō Kanō εκφώνησε ομιλία, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα προκειμένου να παραστεί στην επετειακή σύνοδο της ΔΟΕ.

Ομιλητής: Τρύφων Πέππας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Τζούντο-Kyuzo Mifune
Ημ/νία: Τρίτη 26 Μαρτίου και ώρα 20:00
Χώρος: Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, αίθουσα Κωστής Παλαμάς (Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα)
Είσοδος: Ελεύθερη

Πληροφορίες: Πρεσβεία της Ιαπωνίας – Πολιτιστικό τμήμα,
τηλ.: 210 670 9900/1, www.gr.emb-japan.go.jp
– Λόγω περιορισμένου χώρου, η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη
(Κρατήσεις μέσω e-mail στο: cultural@at.mofa.go.jp).
– Η αίθουσα Κωστής Παλαμάς βρίσκεται στον 1ο όροφο (το κτήριο δεν διαθέτει ασανσέρ)

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα