«Χάικου: Ιστορία και ερμηνεία» διάλεξη του Στέλιου Παπαλεξανδρόπουλου (Τετάρτη 24/5, Μουσείο Γ.Γουναρόπουλου)

Διάλεξη με θέμα Χάικου: Ιστορία και ερμηνεία θα δώσει την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 και ώρα 19.00-20.00 στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου στην Αθήνα ο Ιαπωνολόγος και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Στέλιος Λ. Παπαλεξανδρόπουλος.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα.

Είσοδος Ελεύθερη.

Στέλιος Παπαλεξανδρόπουλος
Ιαπωνολόγος, θρησκειολόγος, ειδικευμένος στις ιαπωνικές θρησκείες και ιδιαίτερα στον Ιαπωνικό Βουδισμό. Είναι Ομότιμος Καθηγητής της Ιστορίας των Θρησκειών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2014 τιμήθηκε με το «Βραβείο του Υπουργού Εξωτερικών της Ιαπωνίας» για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη και προώθηση των σχέσεων Ελλάδος-Ιαπωνίας και το 2019 τιμήθηκε από τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας με το Παράσημο του Τάγματος του Ανατέλλοντος Ηλίου, Χρυσών και Αργυρών Αχτίνων με Ροζέτα, για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη των Ιαπωνικών Σπουδών στην Ελλάδα και την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ Ιαπωνίας και Ελλάδας.  Είναι μέλος της EAJS (European Association for Japanese Studies) και της EJEA (European Japan Experts Association). Μόνιμη επιδίωξη του κ. Παπαλεξανδρόπουλου είναι η ίδρυση τμήματος Ιαπωνικών Σπουδών σε ελληνικό πανεπιστήμιο και η εισαγωγή της επιστήμης της Ιαπωνολογίας στην Ελλάδα (διαβάστε και μια παλαιότερη συνέντευξη του στο GreeceJapan.com). Το 2022 κυκλόφορησαν σε μεταφράση από τα ιαπωνικά του κ. Παπαλεξανδρόπουλου τα βιβλία «Δεν ήμουν πια άνθρωπος» του Οσάμου Νταζάι και «Ουγκέτσου Μονογκατάρι – Ιστορίες της σελήνης μετά τη βροχή» του Ουέντα Ακινάρι.

Άρθρα του Στέλιου Παπαλεξανδρόπουλου στο GreeceJapan.com

*Στην εικόνα του άρθρου υπάρχει ένα ποίημα του Ματσούο Μπασό, του σημαντικότερου εκπροσώπου της ποίησης χάικου και πιο γνωστού Ιάπωνα ποιητή παγκοσμίως. Δείτε το αφιέρωμά μας Ακολουθώντας τον Ματσούο Μπασό στην Φουκαγκάουα.

Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου, Γουναροπούλου 6, Άνω Ιλίσια 15771, Αθήνα
τηλ.: 210 7777601, 210 7487657
email: info@gounaropoulos.gr

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ