Διάλεξη για το ιαπωνικό πλοίο που έσωσε Έλληνες και Αρμένιους στη Σμύρνη το 1922

日本語

Φωτογραφία πλοίου με ιαπωνική σημαία στο λιμάνι της Σμύρνης, με ημερομηνία 8 Σεπτεμβρίου

Το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων με την ευκαιρία των 120 χρόνων διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας με την Ιαπωνία διοργανώνει την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 6.30 μμ διάλεξη της καθηγήτριας Νανάκο Μουράτα-Σαουαγιανάγκι με θέμα:

Narratives in Turmoil: Japanese Ship’s Rescue Operation in Smyrna in September 1922

Η διάλεξη θα εξετάσει και θα διερευνήσει τις αφηγήσεις και τον θρύλο που έχει δημιουργηθεί για το ιαπωνικό εμπορικό πλοίο TOKEI MARU που τον Σεπτέμβριο του 1922, σύμφωνα με πληροφορίες της εποχής, διέσωσε τις ζωές 825 ανθρώπων, γυναικών, παιδιών και ανδρών, Ελλήνων και Αρμενίων από την οργή των Τούρκων την ώρα που η Σμύρνη καιγόταν από άκρη σε άκρη.

Η καθηγήτρια Νανάκο Μουράτα-Σαουαγιανάγκι μετά την αποφοίτησή της από τη Σχολή Φιλολογίας του Πανεπστημίου του Τόκιο, έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) το 2009. Σήμερα είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τόγιο (Toyo University). Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται:  Στην σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστoρία (ιδιαίτερα στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου). Επίσης, μελετά τις Ορθόδοξες κοινότητες στην ύστερη Οθωμανική περίοδο καθώς και την πολιτική και οικονομική ιστορία της Ευρώπης.

Θα σχολιάσει και θα διευθύνει τη συζήτηση ο καθηγητής, Ιωάννης Σακκάς, Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.

Γλώσσα Εργασίας: Αγγλικά

Είσοδος ελεύθερη.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην αίθουσα διαλέξεων του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (οδός Πανεπιστημίου αριθ. 16, β΄ όροφος).

Πληροφορίες: Στέλλα Μηλιώτη, τηλ. 210-36.20.274, E-mail:  info@idos.gr
Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα