ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 2 βιβλία “Καθαρό σπίτι, καθαρό μυαλό: Οδηγός ενός βουδιστή μοναχού”

O Διαγωνισμός έληξε. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας! Από 1 βιβλίο κερδίζουν οι:
Lydia Psaradelli
Evangelos Kalakonas

Eυχαριστούμε πολύ τις Εκδόσεις Πατάκη!

 


Το GreeceJapan.com, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη, προσφέρει στους αναγνώστες του 2 (δύο) βιβλία Καθαρό σπίτι, καθαρό μυαλό: Οδηγός ενός βουδιστή μοναχού.

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

  1. Κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα facebook του GreeceJapan.com εδώ.
  2. Κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού εδώ. Η κοινοποίηση θα πρέπει να είναι δημόσια στον “τοίχο” σας ώστε να μπορούμε να τη δούμε και να σας συμπεριλάβουμε στην κλήρωση.

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας, θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.
Ο διαγωνισμός λήγει την Τετάρτη 28 Απριλίου 2021, ώρα 23:59. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Απριλίου 2021 και τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν την ίδια μέρα.


 

Το βιβλίο

«Είµαι βουδιστής µοναχός στον ναό Κοµιότζι στο Καµιγιάτσο του Τόκιο από το 2003. Η µέρα ενός µοναχού ξεκινά µε καθαριότητα. Σκουπίζουµε τους χώρους και τους κήπους του ναού και φροντίζουµε να αστράφτει η κύρια αίθουσά του. Σκουπίζουµε τη σκόνη για να απαλλαγούµε από τις κοσµικές επιθυµίες µας. Αποµακρύνουµε καθετί βρόµικο για να µην είµαστε σε τίποτα προσκολληµένοι. Ο χρόνος που περνάµε καθαρίζοντας προσεκτικά κάθε γωνιά του ναού προσφέρει βαθιά ικανοποίηση. Ζούµε απλά και αφιερώνουµε χρόνο στην περισυλλογή και στην ενδοσκόπηση, βιώνοντας την κάθε στιγµή µε επίγνωση. Αυτός ο τρόπος ζωής δεν αφορά µόνο τους µοναχούς. Στον σηµερινό πολυάσχολο κόσµο τον χρειάζονται όλοι».

Δες το σπίτι σου σαν µια αλληγορία του σώµατός σου και κράτησέ το καθαρό σε καθηµερινή βάση. Στο «Kαθαρό σπίτι, καθαρό µυαλό», το µεγάλο ιαπωνικό µπεστ σέλερ, ο Σουκέι Ματσουµότο παρουσιάζει τις παραδοσιακές τεχνικές καθαριότητας των µοναχών Ζεν, που θα µας βοηθήσουν να καθαρίσουµε όχι µόνο το σπίτι µας, αλλά και την ψυχή µας.

Διαβάστε ένα απόσπασμα

Ο συγγραφέας

Φωτογραφία από patakis.gr

Ο Σουκέι Ματσουµότο αποφοίτησε από τη Σχολή Θρησκευτικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου του Τόκιο και ολοκλήρωσε τις µεταπτυχιακές του σπουδές στο ISB (Indian School of Business). Bουδιστής µοναχός στον ναό Κοµιότζι στο Τόκιο από το 2003, διευθύνει επίσης τον δηµοφιλή βουδιστικό ιστότοπο «higan.net». To 2013 επιλέχθηκε ως ένας από τους Young Global Leaders από το World Economic Forum. To Καθαρό σπίτι, καθαρό µυαλό (Εκδόσεις Πατάκη, 2021), ήδη µπεστ σέλερ στην Ιαπωνία και στην Ευρώπη, έχει µεταφραστεί σε περισσότερες από δεκαπέντε γλώσσες.

Έγραψαν για το βιβλίο

«Απίστευτα ανακουφιστικό… το πιο ασυνήθιστο βιβλίο αυτοβοήθειας της χρονιάς».
Daily Mail

«Mπεστ σέλερ στην Ιαπωνία, αυτό το γοητευτικό βιβλίο προσφέρει πρακτικές συµβουλές για την καθαριότητα του σπιτιού, καθώς και συναρπαστικές γνώσεις ως προς τη βουδιστική προσέγγιση της ζωής, η οποία στις υπερβολές της σύγχρονης καταναλωτικής κοινωνίας αντιπαραθέτει τον ουσιαστικό σεβασµό στον προσωπικό µας χώρο και στα αντικείµενα που µας περιβάλλουν».
Τhe Guardian

Εκδόσεις Πατάκη
ISBN: 9789601689821
Αριθμός Σελίδων: 160
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 13×20.5
Ημερομηνία 1ης Έκδοσης: 2021
Έτος Έκδοσης: 2021

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ