Διαγωνισμός 18th Japan International Manga Award

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα σας ενημερώνει για την προκήρυξη του διαγωνισμού 18th Japan International Manga Award από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας. O διαγωνισμός έχει ως στόχο τη διάδοση της κουλτούρας των ΜΑΝΓΚΑ (ιαπωνικών κόμικς) στο εξωτερικό και την ευρύτερη προώθηση των διεθνών πολιτιστικών ανταλλαγών μέσω αυτών.

Βραβείο

  • Το Χρυσό Βραβείο του διαγωνισμού θα απονεμηθεί στο καλύτερο έργο μάνγκα, το Ασημένιο Βραβείο σε τρία εξαιρετικά έργα και το Χάλκινο Βραβείο σε άλλα έντεκα έργα.
  • Οι νικητές του Χρυσού και του Ασημένιου Βραβείου θα προσκληθούν στην Ιαπωνία για περίπου 10 ημέρες, με την ευκαιρία της τελετής απονομής. (Οι νικητές του Χάλκινου Βραβείου δεν δικαιούνται το έπαθλο του ταξιδιού)

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

  • Τα έργα θα πρέπει να αποτελούνται από 16 σελίδες και πάνω. Μπορούν να υποβληθούν δημοσιευμένα και αδημοσίευτα έργα, ενώ εξαιρούνται από τη διαδικασία εκείνα που έχουν βραβευθεί με το Japan International Manga Award κατά το παρελθόν.
  • Τα έργα πρέπει να έχουν δημιουργηθεί εντός των τριών τελευταίων ετών (2021-2024) από την ημερομηνία υποβολής.
  • Τα έργα πρέπει να υποβληθούν σε ηλεκτρονική (PDF) ή έντυπη μορφή* (τα έργα που υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή θα εκτυπωθούν για τη διαδικασία επιλογής).
  • Αίτηση συμμετοχής για το διαγωνισμό μπορεί να υποβάλλει και εκδοτικός οίκος του εξωτερικού, με τη σύμφωνη γνώμη του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου.
  • Ο σκιτσογράφος ή ο σεναριογράφος του υποβληθέντος έργου δεν θα πρέπει να έχει την ιαπωνική υπηκοότητα. Ο εκπρόσωπος του έργου που θα προσκληθεί να συμμετέχει στο ταξίδι στην Ιαπωνία (για τους νικητές του Χρυσού / Ασημένιου Βραβείου) πρέπει επίσης να μην έχει την ιαπωνική υπηκοότητα.
  • Μόνο ένα έργο μπορεί να γίνει αποδεκτό ανά καλλιτέχνη. Σε περίπτωση πολλαπλών αιτήσεων, θα γίνει αποδεκτή μόνο η πρώτη καταχώριση.
  • Για λόγους δημοσιότητας, η Οργανωτική Επιτροπή του Japan International Manga Award μπορεί να χρησιμοποιήσει τα έργα του νικητή με τη συγκατάθεση του κατόχου πνευματικών δικαιωμάτων.

* Τα υποβληθέντα έντυπα έργα δεν θα επιστραφούν στους αιτούντες. Επομένως, εάν το έργο δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί, συνιστάται να υποβάλλονται διπλότυπα αντίγραφα και όχι το πρωτότυπο, καθώς τα υποβληθέντα έργα ενδέχεται να αποτελέσουν αντικείμενο δωρεάς ή έκθεσης.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι από τις 12 Απριλίου 2024 έως τις 5 Ιουλίου 2024*.

Οι υποψήφιοι πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά τις οδηγίες στον διαδικτυακό τόπο του 18th Japan International Manga Award, να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής με επισυναπτόμενα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, είτε ταχυδρομικά είτε ηλεκτρονικά, στο Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα.

Αιτήσεις- Πληροφορίες:
Μορφωτικό Τμήμα – Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα
Εθνικής Αντιστάσεως 46, 15231, Χαλάνδρι
Τηλ: 210 670 9901, Ε-mail: cultural@at.mofa.go.jp

* Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας (5 Ιουλίου 2024) καμία αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή.

Τελετή απονομής

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο Τόκιο, τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2025.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ