Πάτρα: Συναυλία κλασσικής μουσικής, στο πιάνο η Ai Motohashi

Την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 στις 9μ.μ, και στo πλαίσιo του Μουσικού Μαΐου, διοργανώνεται συναυλία με έργα για Piano Trio. Η Ιωάννα Γαϊτάνη στο βιολί, ο Νικόλας Καβάκος στο βιολοντσέλο και η Ai Motohashi στο πιάνο θα ερμηνεύσουν ένα πρόγραμμα αξιώσεων με τη Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο του S. Prokofiev, το έργο First Rhapsody για βιολί και πιάνο του B. Bartok και το Piano Trio no.2, op.67 του D. Shostakovitch.

Η Συναυλία Μουσικής Δωματίου διοργανώνεται από τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων της Κλασσικής Μουσικής και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας, Ρήγα Φερραίου 7, Πάτρα με ελεύθερη είσοδο.

H Ai Motohashi γεννήθηκε στο Τόκιο το 1979. Πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου από τη μητέρα της. Σε ηλικία 16 ετών συνέχισε τις σπουδές της κοντά στον καθηγητή Prof. Arnulf von Arnim, πρώτα στο τμήμα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης (Künstlerische Ausbildung) και αργότερα στην τάξη των σολίστ (Konzertexamen) στις Ανώτατες Σχολές Μουσικής του Detmold/Dortmund και του Essen. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια πιάνου με τους K. Hellwig, O. Gardon, J. Revier, P. Gililov, A. Jasinski, K. Ganev, S. Perticaroli και στην Internationale Ensemble Modern Akademie. Έχει κερδίσει το Πρώτο Βραβείο στους διεθνείς διαγωνισμούς του ΡΤΝΑ στο Τόκυο (1993) και Pinerolo (1997), το Τρίτο Βραβείο στους Japan Classic Music Competition (1995) και Lionsclub Herdecke (2002) ενώ έχει διακριθεί με το ειδικό Βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό πιάνου του Ettlingen. Το 2002 τιμήθηκε από το Soroptimist Club Dortmund ως η καλύτερη απόφοιτος μουσικής για το έτος αυτό και το 2003 με την υποτροφία Richard Wagner.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με ορχήστρα, σε ατομικά ρεσιτάλ και σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ιαπωνία, τις ΗΠΑ, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία και Ελλάδα συμπράττοντας με σημαντικούς καλλιτέχνες και ορχήστρες όπως ο David Geringas, η Neue Westfällische Philharmonie, η Ορχήστρα Δωματίου του Τόκυο, η Συμφωνική Ορχήστρα της Βαϊμάρης και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Ζει μόνιμα στην Ελλάδα και συμμετέχει σε σημαντικά φεστιβάλ όπως το Ruhr Klavier Festival στη Γερμανία, τη διεθνή θερινή Μουσική Ακαδημία του Cervo στην Ιταλία, το φεστιβάλ Klasik Keyifler στην Καππαδοκία και το διεθνές μουσικό φεστιβάλ Κυκλάδων, έχει έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα στο χώρο της μουσικής δωματίου, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του Ergon Ensemble.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ