Χωρίς την Ιαπωνική αντιπροσωπεία η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Φωτογραφία: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Η Ιαπωνία δεν θα στείλει τελικά αντιπροσωπεία για να παραστεί στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας όπως δήλωσε την Τρίτη 17 Μαρτίου ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής «Τόκιο 2020» και πρώην Πρωθυπουργό Γιοσίρο Μόρι, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η ολιγομελής ιαπωνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Γιοσίρο Μόρι θα έφτανε στην Αθήνα την Τετάρτη 18 Μαρτίου με το ειδικά σχεδιασμένο αεροσκάφος Tokyo 2020 Go που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στην Ιαπωνία. Στην αποστολή θα μετείχαν και οι Χρυσοί Ολυμπιονίκες της Αθήνας 2004 Τανταχίρο Νομούρα (τζούντο) και Σαόρι Γιοσίντα (πάλη) ως Λαμπαδηδρόμοι.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, την Ολυμπιακή Φλόγα θα παραλάβει η πρώην αθλήτρια της κολύμβησης Ναόκο Ιμότο (η οποία ζει στην Αθήνα και εργάζεται για τη Unisef). Στο ταξίδι για την Ιαπωνία θα συνοδεύσουν τη Φλόγα τα στελέχη του Τόκιο 2020 που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα για την Τελετή Αφής που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου.
H Ιμότο ήταν 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 στα 4Χ200 μ. ομαδικό της ελεύθερης κολύμβησης. 

Το αεροσκάφος Tokyo 2020 Go των εταιρειών ANA και JAL. Φωτογραφία: Tokyo 2020

 

Η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας θα έχει διάρκεια 25 λεπτά και θα πραγματοποιηθεί χωρίς θεατές και προσκεκλημένους στο Παναθηναϊκό Στάδιο την Πέμπτη 19 Μαρτίου στις 11.30 παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Όπως έχει ανακοινώσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Θα πραγματοποιηθεί χορός των Ιερειών που δεν θα ξεπερνούν τις 10 σε αριθμό καθώς και λαμπαδηδρομία της Κατερίνας Στεφανίδη και του Λευτέρη Πετρούνια.

Η Ολυμπιακή φλόγα θα φτάσει στην Ιαπωνία την Παρασκευή 20 Μαρτίου στην αεροπορική βάση Ματσουσίμα του νομού Μιγιάγκι όπου θα πραγματοποιηθεί κλειστή τελετή υποδοχής. Η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει από τη Φουκουσίμα στις 26 Μαρτίου.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ