Χοροί από την Οκινάουα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα εξωτικό πολυθέαμα με εκλεπτυσμένους αυλικούς χορούς και υπέροχα κοστούμια από την Ομάδα Χορού IZENA-no-KAI έρχεται τον Φεβρουάριο στην Αθήνα! Το Μέγαρο πλημμυρίζει με μελωδίες και χρώματα από την Οκινάουα, μια από τις σπουδαιότερες κοιτίδες του πολιτισμού της Νότιας Ιαπωνίας.

Οι πρεσβευτές της κουλτούρας της Οκινάουα και των νήσων Αμάμι, που περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζουν δύο πολυδιάστατες παραστάσεις με φολκλορικούς χορούς Ριουκίου (Ryukyu) στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 8:00 το βράδυ.

Οι εμφανίσεις της Ομάδας Χορού IZENA-no-KAI στο Μέγαρο πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της JT INTERNATIONAL HELLAS, της Σειράς Γέφυρες (καλλιτεχνική επιμέλεια, προγραμματισμός: Δημήτρης Μαραγκόπουλος).

Ο χορός Ριουκίου από την Οκινάουα και τις νήσους Αμάμι έχει τις ρίζες του στη δυναστεία των Ριουκίου κατά τον 15ο αιώνα, όταν η τέχνη του χορού χρησιμοποιήθηκε από το παλάτι για την υποδοχή των ξένων αποστολών που έφταναν στα απομακρυσμένα νησιά. Αργότερα, χορευτικές ομάδες ταξίδευαν στις πόλεις Έντο (σημερινό Τόκιο) και Σατσούμα για να ψυχαγωγήσουν τους Σόγκουν. Μετά το τέλος της δυναστείας (19ος αι.), ο χορός Ριουκίου –συνοδεία παραδοσιακής μουσικής– απέκτησε θεατρική μορφή και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στους τοπικούς πληθυσμούς.

Τα μέλη της ομάδας IZENA-no-KAI αφηγούνται, μέσα από τη χάρη και την κομψότητα των κινήσεων τους, ιστορίες που περιγράφουν την καθημερινή ζωή των γεωργών ή των ψαράδων την ολάνθιστη φύση, την ομορφιά των ιαπωνικών νησιών, τη χαρά της ζωής και του έρωτα.

Το φημισμένο καλλιτεχνικό συγκρότημα, μέσα από ομαδικές χορογραφίες –κλασικές και νέες– ντουέτα και σόλο, δίνει νέα πνοή σε λαϊκούς αλλά και αυλικούς τελετουργικούς χορούς, οι οποίοι άλλοτε παραπέμπουν στις πολεμικές τέχνες, άλλοτε στην απλότητα της ιαπωνικής χειρονομίας. Το χορευτικό τοπίο συμπληρώνουν μεταξένια κιμονό, μάσκες, βεντάλιες από φοινικόφυλλα, ομπρέλες από ριζόχαρτο, παραδοσιακά τύμπανα.  

Η Ομάδα Χορού IZENA-no-KAI ιδρύθηκε το 1988 στην Ιαπωνία. Στα 30 χρόνια της καλλιτεχνικής πορείας της, διαδίδει την τέχνη του παραδοσιακού χορού της Οκινάουα και των νήσων Αμάμι σε όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας τη σε παραστάσεις στις ΗΠΑ, την Ταϊβάν, τη Φιλανδία, τη Βουλγαρία, την Ινδονησία, την Κορέα, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και την Αυστρία και αλλού.

 

Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας
Ημερομηνίες/ Ώρα έναρξης: 12,13 Φεβρουαρίου 2018/20:00

Εισιτήρια
Ζώνη Β: € 10, Ζώνη Α: € 15.
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 7
Εκδοτήρια: Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα – Ομήρου 8, Αθήνα. Tηλ 210 7282333

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services