«Χάλκινος» Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Τόκιο

Μία νέα επιτυχία χάρισε στον ελληνικό αθλητισμό ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο «άρχοντας των κρίκων» έκανε άλλη μία κατάθεση ψυχής στο στάδιο Αριάκε και συγκέντρωσε 15,200 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,300, βαθμός εκτέλεσης: 8,900) σ’ έναν πολύ δύσκολο τελικό, όπου αγωνίστηκε προτελευταίος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας με τον προπονητή του, Δημήτρη Ράφτη, στη διάρκεια προετοιμασίας στο Εθνικό Προπονητικό Κέντρο Ατζινομότο του Τόκιο το 2016 | GreeceJapan.com/ Junko Nagata

Ένα επιπλέον βήμα στην έξοδο, κατά την ολοκλήρωση του προγράμματός του, τον κράτησε στη 3η θέση και δεν του επέτρεψε να διατηρήσει τον τίτλο του «χρυσού» Ολυμπιονίκη, πέντε χρόνια μετά τον θρίαμβο στο Ρίο.
Έστω και αν δεν ήρθε η νίκη, όμως, αυτό το μετάλλιο αποτέλεσε μία δικαίωση για όλους τους κόπους των τελευταίων ετών, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό στον ώμο, τη δύσκολη χειρουργική επέμβαση και τη μακρά αποθεραπεία που τον απομάκρυνε από την Ολυμπιακή πρόκριση, ώσπου να πετύχει την υπέρβαση που τον έφερε τελικά στο Τόκιο.

«Χρυσός» Ολυμπιονίκης των κρίκων αναδείχθηκε ο ισχυρότερος ανταγωνιστής του Πετρούνια, ο Κινέζος Γιανγκ Λιου, ο οποίος πήρε 15,500 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,500, βαθμός εκτέλεσης: 9,000) και κατέκτησε το πρώτο του Ολυμπιακό μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα, πέντε χρόνια μετά την 4η θέση που είχε πάρει στον αντίστοιχο τελικό των κρίκων στο Ρίο.

Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο δεύτερος Κινέζος εκπρόσωπος, Χάο Γιόου, με 15,300 β. και με αυξημένο συντελεστή δυσκολίας στο πρόγραμμά του (βαθμός δυσκολίας: 6,700, βαθμός εκτέλεσης: 8,600), βελτιώνοντας επίσης την κατάταξή σου σε σύγκριση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, όπου είχε πάρει την 6η θέση.

Το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια είναι το έκτο στην σύγχρονη Ιστορία της ελληνικής Γυμναστικής στον θεσμό: Δύο μετάλλια έχει να επιδείξει ο Δημοσθένης Ταμπάκος, ένα χρυσό (Αθήνα 2004) και ένα ασημένιο (Σίδνεϊ 2000) επίσης στους κρίκους, ενώ από ένα μετάλλιο έχουν χαρίσει στην Ελλάδα ο Ιωάννης Μελισσανίδης (Ατλάντα 1996: χρυσό στις ασκήσεις εδάφους) και το ελληνικό ανσάμπλ (Ειρήνη Αϊνδιλή, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, Κλέλια Πανταζή, Άννα Πολλάτου, Εύα Χριστοδούλου) που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στου Ολυμπιακούς Αγώνες «Σίδνεϊ 2000».

Η επιστροφή του Λευτέρη Πετρούνια στην Αθήνα είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη (05/08) στις 12:20 το μεσημέρι, με την πτήση “QR 203” της “Qatar Airways” από την Ντόχα.

Η κατάταξη στον τελικό των κρίκων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο:

1. Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15,500 β.
2. Χάο Γιόου (Κίνα) 15,300 β.
3. Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ) 15,200 β.
4. Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 14,900 β.
5. Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 14,866 β.
6. Ντενίς Αμπλιαζίν (Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή) 14,833 β.
7. Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 14,600 β.
8. Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14,133 β.

Πηγή: Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

1,796FollowersFollow

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ HAIKU.GR

Ιδανικό για δημιουργία σελίδων ποίησης Χάικου, βιβλίων, ανθολογιών, διαγωνισμών, εκδοτικών οίκων κ.α.

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα