Χάλκινος Αλέξανδρος για τον «Σπορέα» του Γιόσουκε Τακέουτσι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ο Σπορέας

Το ειδικό βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για Καλύτερη Σκηνοθεσία -Χάλκινος Αλέξανδρος απονεμήθηκε στην ιαπωνική ταινία «Ο σπορέας» του Γιόσουκε Τακέουτσι που έλαβε μέρος στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το οποίο τέλειωσε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Ο «Χρυσός Αλέξανδρος»- Θόδωρος Αγγελόπουλος απονεμήθηκε στην ταινία με τίτλο «Δολοφονικά αμαξίδια» του 45χρονου Ούγγρου Ατίλα Τιλ.

Δείτε το βίντεο με τον Ιάπωνα σκηνοθέτη και τον πρωταγωνιστή (και διευθυντή φωτογραφίας της ταινίας), Κεντάρο Κίσι, στη Θεσσαλονίκη αναζητώντας τα μέρη όπου έκανε γυρίσματα ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, του οποίου οι ταινίες είναι ιδιαίτερα αγαπητές στους Ιάπωνες κινηματογραφόφιλους.

 

«Ο σπορέας»
Σενάριο -Σκηνοθεσία: Γιόσουκε Τακέουτσι
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κεντάρο Κίσι
Με τους: Κεντάρο Κίσι, Τομομίτσου Αντάτσι, Αρίσα Νακατζίμα, Σουζούνο Τακενάκα
Παραγωγή: Ιαπωνία 2016, διάρκεια 117′

Ο Μιτσούο μόλις βγήκε από μια ψυχιατρική κλινική μετά από τρία χρόνια και συναντά όλο χαρά τον αδελφό του, Γιούτα, και την ανιψιά του, Τσίε. Μόνο που την επόμενη μέρα ένα τραγικό γεγονός θα διαλύσει την επιφανειακή γαλήνη και θα βυθίσει ολόκληρη την οικογένεια στην οδύνη, τις τύψεις και την αμφιβολία. Ψηλαφίζοντας έννοιες όπως η ενοχή, η συγχώρεση, η μοίρα, κι εγείροντας σημαντικά ηθικά ερωτήματα, το φιλμ σε οδηγεί δίχως ανάσα, σε μια διαδρομή συναισθηματικής έντασης και ψυχολογικής αγωνίας.

Γιόσουκε Τακέουτσι
Γεννήθηκε το 1978. Αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Shibaura Institute of Technology στην Ιαπωνία και σπούδασε ζωγραφική στο Παρίσι (2002-2003). Κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στην έκθεση Academie de Port-Royal. Ταξίδεψε σε πολλά μέρη στην Ευρώπη και στην Αφρική (2003-2004). Επέστρεψε στην Ιαπωνία το 2004.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ