Χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα εισόδου στην Ιαπωνία, όχι όμως για τον τουρισμό

Aεροσκάφη των δύο κύριων αεροπορικών εταιρειών της Ιαπωνίας στο αεροδρόμιο Ναρίτα ©GreeceJapan.com

Το πρώτο βήμα για το άνοιγμα των συνόρων ανακοίνωσε την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου η ιαπωνική κυβέρνηση επιτρέποντας από τον Μάρτιο την είσοδο περιορισμένου αριθμού ξένων πολιτών όπως φοιτητών, ερευνητών και επιχειρηματιών. Παράλληλα το ημερήσιο όριο εισερχομένων ταξιδιωτών (συμπεριλαμβανομένων των Ιαπώνων πολιτών και μονίμων αλλοδαπών κατοίκων) αυξάνεται στις 5.000 από τις 3.500 που είναι σήμερα. Προς το παρόν, η απαγόρευση εισόδου για τουρισμό θα συνεχίσει να ισχύει.

Η κίνηση αυτή της ιαπωνικής κυβέρνησης έρχεται μετά και από τις αυξανόμενες εκκλήσεις επιχειρηματικών ομίλων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων αλλά και μελών του κυβερνώντος κόμματος για χαλάρωση των μέτρων, τονίζοντας την ανησυχία τους για το οικονομικό και όχι μόνο, κόστος. Με το κλείσιμο των συνόρων το Νοέμβριο εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον, χιλιάδες φοιτητές αποκλείστηκαν από το να εισέλθουν στη χώρα με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να εκφράζουν έντονα την απογοήτευσή τους και να αναζητούν άλλες χώρες για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, κάτι το οποίο επέφερε πλήγμα στη διεθνή φήμη της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Μετανάστευσης, 147.000 φοιτητές που έχουν λάβει εκπαιδευτική βίζα δεν μπορούν ακόμα να εισέλθουν στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα είπε επίσης ότι θα μειωθεί η περίοδος καραντίνας για όλες τις αφίξεις (Ιαπώνων και ξένων πολιτών) από τις 7 στις 3 ημέρες.

Τον Δεκέμβριο, μια δημοσκόπηση του NHK έδειξε ότι ένα συντριπτικό ποσοστό του 81% των ερωτηθέντων υποστήριζε την απαγόρευση εισόδου στην Ιαπωνία σε ξένους υπηκόους για να αποφευχθεί έξαρση των κρουσμάτων. Ωστόσο σε καινούργια δημοσκόπηση του ΝΗΚ που δόθηκε στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα, το 32% είπε ότι πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα ενώ το 57% ήταν υπέρ της συνέχισης της απαγόρευσης εισόδου.

Η Μητροπολιτική Κυβέρνηση του Τόκιο ανακοίνωσε τη Δευτέρα (21/2) 8.805 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, μειωμένα κατά 4.130 από την Κυριακή και 1.529 από την περασμένη Δευτέρα. Είναι η πρώτη φορά από τις 24 Ιανουαρίου που ο ημερήσιος απολογισμός είναι κάτω από τις 10.000.
Σε ολόκληρη την Ιαπωνία τα νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν ήταν 51.987 ενώ οι θάνατοι 173.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ