Αυξήθηκαν οι ξένοι τουρίστες στην Ιαπωνία

photo: GreeceJapan.com
photo: GreeceJapan.com

Αυξήθηκε ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφτηκαν την Ιαπωνία το πρώτο εξάμηνο του 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014 σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Ιαπωνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Όπως αναφέρει στο σχετικό ενημερωτικό του δελτίο το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκιο, οι ξένοι τουρίστες ανήλθαν στα 9,14 εκατομμύρια έναντι 6,26 εκατομμυρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 46%.

Όπως εκτιμούν οι εκπρόσωποι του ιαπωνικού οργανισμού, εάν η αυξητική τάση συνεχιστεί και στο υπόλοιπο του τρέχοντος έτους, οι σχετικές αφίξεις υπολογίζεται ότι θα αγγίξουν συνολικά τα 18 εκ. τουρίστες το έτος 2015. Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη στόχου ετήσιου αριθμού 20 εκ. τουριστών έως το 2020, έτος στη διάρκεια του οποίου ως γνωστόν, η Ιαπωνία θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Ο μεγαλύτερος αριθμός αλλοδαπών τουριστών προερχόταν από την Κίνα με 2,17 εκ. τουρίστες (αύξηση 116,3% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα), Νότιο Κορέα (1,8 εκ., αύξηση 42,6%), Ταϊβάν (1,79 εκ., αύξηση 29%), Χονγκ Κονγκ (691.600, αύξηση 64,2%) και Ταϊλάνδη (423.600, αύξηση 28,1%).

Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος αποδίδεται κυρίως στην αποδυνάμωση του γιεν και κατά δεύτερον στη χαλάρωση των προϋποθέσεων έκδοσης θεωρήσεων εισόδου στην Ιαπωνία, αλλά και στην επέκταση του μέτρου της απαλλαγής πληρωμής φόρου κατανάλωσης 8% από τους αλλοδαπούς τουρίστες.

Σε σχετικές δε προβλέψεις του, ο Ιαπωνικός Οργανισμός Τουρισμού διαβλέπει αύξηση του αριθμού αλλοδαπών τουριστών τον Ιούλιο και Αύγουστο, λόγω και της διοργάνωσης του 23ου παγκόσμιου προσκοπικού Jamboree.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015, οι Ιάπωνες τουρίστες οι οποίοι επισκέφθηκαν το εξωτερικό  έφτασαν τα 6,4 εκ., αριθμός μειωμένος κατά 4,3% σε σχέση με τη ίδια περίοδο πέρσι.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα