Αθήνα: Στην παράσταση του Ιτσινοσούκε Ουμεκάουα «Κλασικός Ιαπωνικός Χορός x Οιδίπους Τύραννος»

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 120 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδα-Ιαπωνίας (1899-2019), η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Deree -The American College of Greece πραγματοποίησε, μια μοναδική παράσταση κλασικού ιαπωνικού χορού Νιχόν Μπουγιό (Nihon Buyō), από τον διάσημο Ιάπωνα χορευτή Ιτσινοσούκε Ουμεκάουα, πρώην μέλος του Tokyo Ballet Company και απόφοιτο της σχολής Kαμπούκι του Εθνικού Θεάτρου της Ιαπωνίας.

Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης που ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να διδάξει στο Λύκειο της Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων επισκέφθηκε και την Αθήνα.

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 8 το βράδυ, το κοινό είχε κατακλύσει το Black Box Theater του Deree – The American College of Greece. Η Πρύτανης της Σχολής Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich του Deree, Δρ. Katerina Thomas, στον εναρκτήριο χαιρετισμό της καλωσόρισε θερμά τον κ. Ουμεκάουα. Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Γιασουχίρο Σιμίζου, με τη σειρά του, παρουσίασε τον ιάπωνα καλλιτέχνη και ευχαρίστησε θερμά τον συν-διοργανωτή της εκδήλωσης.

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Γιασουχίρο Σιμίζου

Ο χορευτής εμφανίστηκε στη σκηνή μετά την προβολή σύντομου βίντεο και εκτέλεσε μια σειρά μαγευτικών χορών από παραδοσιακά έργα του Νιχόν Μπουγιό «Σιζούκα και Τομομόρι» και«Ρέντζισι», ενώ στη συνέχεια χαιρέτησε στα Ελληνικά και έδωσε μια σύντομη επεξήγηση για κάθε έργο. Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει ακόμα περισσότερο κλασσικό ιαπωνικό χορό παρακολουθώντας σε βίντεο μια παράσταση του χορευτή που έγινε στην Ιαπωνία.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος ο Ουμεκάουα απόδωσε αποσπάσματα από την αρχαία ελληνική τραγωδία «Οιδίπους Τύραννος», μέσα από τον κλασικό ιαπωνικό χορό και γοήτευσε το κοινό που τον χειροκρότησε θερμά.

Μετά την παράσταση, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να συγχαρούν τον καλλιτέχνη και να φωτογραφηθούν μαζί του μπροστά στο χρυσό ιαπωνικό παραβάν που είχε στηθεί στο φουαγιέ του θεάτρου. Επίσης, πολλοί απόλαυσαν ένα ποτήρι σακέ και έτσι η βραδιά Ελληνο-Ιαπωνικής φιλίας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Πηγή: Δελτίο Τύπου Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ