Μια Ελληνοϊαπωνική συνεργασία στις ράγες…

Στην Ιαπωνία αυτοί που αγαπούν και ασχολούνται μανιωδώς με κάθε τι που έχει σχέση με τα τρένα λέγονται ντένσα οτάκου. Είναι γνωστοί και ως τέτσου (σημαίνει σίδερο). Και βέβαια στη χώρα με το πιο ενδιαφέρον σιδηροδρομικό δίκτυο στον κόσμο, είναι πολλοί αυτοί που έχουν σαν χόμπυ τους τα τρένα.  Μάλιστα υπάρχουν διαφορετικές ονομασίες ανάλογα με την «ειδίκευση» των τέτσου. Για παράδειγμα, ο συλλέκτης μοντέλων τρένων λέγεται μοκέι-τέτσου, αυτός που φωτογραφίζει τρένα λέγεται τόρι-τέτσου, αυτός που ηχογραφεί τους ήχους τους είναι ο όνκυου-τέτσου, ο ειδήμων στους σταθμούς λέγεται έκι-τέτσου, οι ειδικοί στις παλιές ατμομηχανές είναι οι SL-tetsu. Υπάρχουν και άλλες ειδικότητες που είναι αρκετές να καλύψουν ένα ολόκληρο άρθρο του GreeceJapan.com.

Τα βίντεο που ακολουθούν τα δημιούργησαν δύο τέτσου, ένας Έλληνας και ένας Ιάπωνας. Ο Παναγιώτης Γιαννούλας και ο ΟMIYAEXPRESS γνωρίστηκαν μέσω των καναλιών που έχουν στο YouTube όπου ανεβάζουν τα βίντεο που δημιουργούν σχετικά με τους σιδηροδρόμους. Οι δύο φίλοι τράβηξαν πλάνα ο καθένας στη χώρα του, τα μοιράστηκαν, τα επεξεργάστηκαν και το αποτέλεσμα είναι αυτά τα δύο ταξίδια. Από την Αθήνα στο Τόκιο και από το Τόκιο στην Αθήνα.

Αθήνα-Τόκιο

Τόκιο-Αθήνα

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ