Ασημένιο μετάλλιο στο Καράτε από τον Γιώργο Τζάνο στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

日本語

Φωτογραφία από hoc.gr

To πρώτο της μετάλλιο κέρδισε σήμερα η Ελλάδα στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που διεξάγονται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Ο πρωταθλητής του καράτε της κατηγορίας 84 κιλών Γιώργος Τζάνος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο ύστερα από ένα συγκλονιστικό αγώνα κόντρα στον πρωταθλητή του Αζερμπαϊτζάν Αϊχάν Μαμάγιεφ. Το παιχνίδι έληξε 1-1 στα σημεία και το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε με απόφαση-εκτίμηση των διαιτητών, που δεν επιδέχεται καμία ένσταση. Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι 26 χρονών, φοιτητής διατροφολογίας και διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στα ημιτελικά είχε επικρατήσει, δύο δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε του αγώνα με 2-1 στα σημεία του Τούρκου Ουγκάρ Ακτάς, ο οποίος μετέπειτα κατέκτησε στο μικρό τελικό το χάλκινο μετάλλιο.

Οι 1οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες διεξάγονται στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν Μπακού με συμμετοχή 6.000 αθλητών και αθλητριών από 50 χώρες και 25 αθλήματα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Ιουνίου. Η Ελλάδα συμμετέχει με 137 αθλητές και αθλήτριες. Την τελετή έναρξης έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, που ήταν υπεύθυνος και για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (συνολικά με την διοργάνωση συνεργάζονται περίπου 100 Έλληνες).

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα