Αποχαιρετισμός στον Λέιτζι Ματσουμότο στην Oizumi Anime Gate

O Λέιτζι Ματσουμότο υπογράφει βιβλία του στην Έκθεση Βιβλίου της Γενεύης, 2014. Φωτο.: wikipedia

Στις 20 Φεβρουαρίου το στούντιο παραγωγής Leijisha ανακοίνωσε ότι ο Λέιτζι Ματσουμότο «ταξίδεψε προς τη θάλασσα των αστεριών» στις 13 Φεβρουαρίου σε ένα νοσοκομείο του Τόκιο. H κηδεία του είχε ήδη γίνει με παρουσία μόνο στενών συγγενών. Την ανακοίνωση υπέγραφε η κόρη του, Μάκικο, διευθύντρια του στούντιο που ίδρυσε ο Ματσουμότο με την σύζυγό του, επίσης μανγκάκα, Μιγιάκο Μάκι, γράφοντας για τον πατέρα της ότι έζησε μια ευτυχισμένη ζωή συνεχίζοντας να σχεδιάζει ιστορίες ως μανγκάκα.

Ο δημιουργός έργων που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο, όπως τα Galaxy Express 999, Space Battleship Yamato και Space Pirate Captain Harlock γεννήθηκε το 1938 στην πόλη Κουρούμε του νομού Φουκουόκα. Όταν μετακόμισε σε ηλικία 18 ετών στο Τόκιο, έζησε πολλά χρόνια στην περιοχή Οϊζούμι Γκακουέν του δήμου Νερίμα όπου εμπνεύστηκε και δημιούργησε πολλά έργα του. Ο δήμος Νερίμα που υπερηφανεύεται ότι είναι η γενέτειρα των άνιμε (εκεί βρίσκονται πολλές εταιρείες παραγωγής όπως η Τoei) έχει τιμήσει πολλές φορές τον Ματσουμότο, ενώ ο σταθμός Οϊζούμι Γκακουέν τον είχε ανακηρύξει επίτιμο σταθμάρχη.

Leiji Matsumoto
Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Στη βόρεια πλευρά του σταθμού υπάρχει η “Oizumi Anime Gate” με μπρούτζινα αγάλματα διάσημων χαρακτήρων μάνγκα και άνιμε, ανάμεσά τους η Μέτελ και ο Τετσουρό από το Galaxy Express 999. Τις τελευταίες μέρες τα δύο αγάλματα έγιναν τόπος προσκυνήματος για πολλούς φαν του Λέιτζι Ματσουμότο που πέρασαν να αφήσουν λουλούδια στη μνήμη του.

Leiji Matsumoto
Junko Nagata ©GreeceJapan.com
Junko Nagata ©GreeceJapan.com
Leiji Matsumoto
Junko Nagata ©GreeceJapan.com
Junko Nagata ©GreeceJapan.com
Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img