Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών από την Ιαπωνία στο Γεωπάρκο Λέσβου

mathites-Toyooka

Μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Ιαπωνία και το Γεωπάρκο San’in Kaigan, θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γεωπάρκο Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος από 18 έως 21 Ιουλίου 2014 στο πλαίσιο συνεργασίας με το Γεωπάρκο Λέσβου.

Πρόκειται για 20 μαθητές του σχολείου Toyooka της Ιαπωνίας που βρίσκεται στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο San’in Kaigan, οι οποίοι θα συνοδεύονται από τον υποδιευθυντή του σχολείου κ. Yamamoto, τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό σε θέματα φυσικών επιστημών κ. Miki καθώς και τον Καθηγητή Noritaka Matsubara του Πανεπιστημίου Hyogo της Ιαπωνίας και Στέλεχος του Γεωπάρκου San’in Kaigan της Ιαπωνίας.

Το Toyooka High School της Ιαπωνίας έχει σχεδιαστεί ως ένα «διεπιστημονικό» σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το Υπουργείο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Επιστημών και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας. Οι μαθητές του σχολείου ασχολούνται ιδιαίτερα με τη μελέτη διαφόρων επιστημονικών κλάδων και τις εφαρμογές τους στην κοινωνία. Οι μαθητές επέλεξαν το Γεωπάρκο Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος προκειμένου να υλοποιήσουν την πρώτη τους εκπαιδευτική επίσκεψη σε Γεωπάρκο εκτός Ιαπωνίας προκειμένου να συσφίξουν τους δεσμούς μεταξύ του Γεωπάρκου San’in Kaigan και του Γεωπάρκου Λέσβου αλλά και προκειμένου η συγκεκριμένη επίσκεψη να επεκτείνει την αντίληψη τους για τον σύγχρονο κόσμο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Οι μαθητές από την Ιαπωνία μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους στα πλαίσια της εκπαιδευτικής τους επίσκεψης θα περιηγηθούν στους γεωτόπους και τα γεωλογικά μνημεία της Λέσβου και θα γνωρίσουν το Γεωπάρκο Λέσβου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ενημέρωση των μαθητών για τον γεωλογικό και φυσικό πλούτο του νησιού, τα γεωλογικά φαινόμενα της Λέσβου, το μοναδικό τοπίο της Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος, ένα μοναδικό φυσικό μνημείο 20 εκατομμυρίων ετών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στη συνέχεια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσκεψη στο 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης και γνωριμία με μαθητές που έχουν επίσης πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις για το Γεωπάρκο Λέσβου. Οι μαθητές θα ανταλλάξουν απόψεις και πληροφορίες για τα γεωλογικά μνημεία και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής τους και θα παρουσιάσουν το Γεωπάρκο τους, το σχολείο τους και θέματα της καθημερινής ζωής τους.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα