Από την Ιαπωνία στην Χίο για τους παραδοσιακούς οικισμούς

ishimoto-xios

Τον Δήμαρχο Χίου Εμμανουήλ Μ. Βουρνού επισκέφθηκε τη Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 ο κ. Tohsei Ishimoto, Δρ Φιλολογίας και Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Τουρισμού του Nara Prefectural University της Ιαπωνίας. Ο κ. Ishimoto επισκέπτεται για 2η φορά την Χίο στο πλαίσιο της επιστημονικής έρευνας που πραγματοποιεί σχετικά με τα πολιτιστικά μνημεία των νησιών του Βορείου Αιγαίου, την τοπική γαστρονομία και γενικά ό,τι σχετίζεται με την παραδοσιακή φυσιογνωμία των νησιών.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και εμπειρίας όσον αφορά τα ζητήματα των παραδοσιακών οικισμών.

Ο κ. Ishimoto θα παραμείνει στο νησί μέχρι και την Παρασκευή, 19/9, φιλοξενούμενος στα Μεστά από την κα Μαρίνα Πιπίδη, όπου και θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες επαφές, προκειμένου να εμπλουτίσει το ερευνητικό του αντικείμενο.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης με αντικείμενο τον Τουρισμό Δημήτρης Καράλης, καθώς και η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Ρένα Παγούδη – Δαμίγου, αφού η έρευνα του καθηγητή συνδέεται άμεσα και με την προώθηση παραδοσιακών ελληνικών οικισμών στην τουριστική αγορά της Ιαπωνίας, η οποία και παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική τα τελευταία χρόνια.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ