Από τη Φουκουσίμα θα ξεκινήσει η Λαμπαδηδρομία του «Τόκιο 2020»

Το Τόκιο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Εδώ στην περιοχή Νιχονμπάσι. ©GreeceJapan.com/Junko Nagata

Από την πολύπαθη Φουκουσίμα της τραγωδίας του 2011 και με το μήνυμα «Η ελπίδα φωτίζει το δρόμο μας», θα ξεκινήσει το ταξίδι της στους 47 νομούς της Ιαπωνίας η Ολυμπιακή Φλόγα του «Τόκιο 2020» με σκοπό να αναδείξει έναν από τους συμβολισμούς των Ολυμπιακών της ιαπωνικής πρωτεύουσας, τον αγώνα της ανασυγκρότησης των πληγέντων περιοχών μετά το φονικό σεισμό και τσουνάμι και το πυρηνικό δυστύχημα.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 12 Ιουλίου η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, η εκκίνηση της Λαμπαδηδρομίας θα δοθεί στις 26 Μαρτίου 2020 στη Φουκουσίμα και θα κατευθυνθεί προς το νότο περνώντας από 14 ενδιάμεσους νομούς μέχρι την Οκινάουα για να ανέβει στη συνέχεια στο Χοκάιντο στο βόρειο τμήμα της χώρας και να κατηφορίσει από εκεί προς το Τόκιο όπου αναμένεται να φτάσει στις 10 Ιουλίου.

Στους τρεις νομούς που επλήγησαν από τις καταστροφές του 2011, Φουκουσίμα, Μιγιάγκι και Ιουάτε, η φλόγα θα μείνει 3 μέρες. Τόσο θα μείνει και στους νομούς Σαϊτάμα, Τσίμπα, Καναγκάουα και Σιζουόκα, νομούς όπου υπάρχουν ολυμπιακές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους Αγώνες. Στους υπόλοιπους νομούς η φλόγα θα μείνει 2 μέρες. Συνολικά το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ιαπωνία θα διαρκέσει 121 μέρες, από τις οποίες οι τελευταίες 15 μέρες θα είναι στο Τόκιο.

Όπως ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή του «Tόκιο 2020», οι λεπτομέρειες της Λαμπαδηδρομίας καθώς και η ημερομηνία και ο τόπος άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας από την Ελλάδα θα ανακοινωθούν αργότερα.

Το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας
(πηγή: Tokyo 2020)

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα