Απευθείας αεροπορική σύνδεση με το Τόκιο θέλει η Θεσσαλονίκη

日本語

Πηγή φωτογραφίας: ert.gr/ert3

Το ζήτημα πιθανής απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με το Τόκιο και παράλληλα την αναγκαιότητα μιας ελκυστικής καμπάνιας προώθησης της πόλης στην Ιαπωνία, ώστε να δημιουργηθεί σταδιακά αυξανόμενο ενδιαφέρον έθεσε ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας στην εθιμοτυπική συνάντηση που είχε με τον Ιάπωνα Πρέσβη στην Ελλάδα, Γιασουχίρο Σιμίζου την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Επίτιμος Πρόξενος της Ιαπωνίας στην Θεσσαλονίκη, Χάρης Αλεξόπουλος.

Η συζήτηση ξεκίνησε με αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, με παράλληλη μνεία στην επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004.

Ένα από τα βασικά θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση ήταν η αντισεισμική προστασία της Θεσσαλονίκης, με τον κ. Ζέρβα να υπογραμμίζει ότι η πόλη αντιμετωπίζει παρεμφερείς προκλήσεις. Ο Ιάπωνας Πρέσβης τόνισε ότι θεσπίστηκε νέα νομοθεσία στη χώρα του, που αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά των κτιρίων και εξέφρασε την πρόθεσή του να συμβάλει στη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα αυτό.

Σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη, ο κ. Σιμίζου, εκτίμησε ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, παράμετρος που την καθιστά δυνητικό προορισμό για τους Ιάπωνες.

Τέλος, υπήρξαν αναφορές σε πολιτιστικές δράσεις και αντίστοιχες συνεργασίες, με τον Ιάπωνα πρέσβη να εκφράζει το έντονο ενδιαφέρον του για αυτήν την προοπτική.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα