Ολυμπιακοί Αγώνες 1964: Ανταπόκριση από το Τόκιο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 1964 (10-24 Οκτωβρίου),  γνωστοί ως οι Αγώνες της 18ης Ολυμπιάδας είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της  Ιαπωνίας.  Το Τόκιο 1964 – οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες σε ασιατική χώρα – αποτέλεσε το σύμβολο της ανοικοδόμησης της κατεστραμμένης από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, Ιαπωνίας. Οι αγώνες άνοιξαν τις πόρτες για να βγει ξανά η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου στον κόσμο, ήταν αυτοί που τόνωσαν το ηθικό του ιαπωνικού λαού και του έδωσαν την αίσθηση αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον.

Ανατρέχοντας στο Αρχείο του GreeceJapan.com δημοσιευουμε ένα απόκομμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με την ανταπόκριση του απεσταλμένου της στην ιαπωνική πρωτεύουσα που περιγράφει τις εντυπώσεις του από την Ιαπωνία του 1964!

Όπως θα δείτε, το πρόγραμμα της 16ης Οκτωβρίου είχε τρεις ελληνικές συμμετοχές: Γιώργος Μαρσέλλος στα 110μ. εμπόδια, Γιώργος Τσακανίκας στη σφαιροφολία και Χρήστος Παπανικολάου στο άλμα επί κοντώ. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στη σελίδα μας όπου υπάρχουν οι επιδόσεις όλων των Ελλήνων αθλητών που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 1964.


tokyo1964archives1

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα