Αναβολή ταξιδιού του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην Ιαπωνία

Το Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Φωτογραφία: Junko Nagata GreeceJapan.com

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά το ταξίδι αντιπροσωπείας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην αδελφοποιημένη πόλη της Ιναζάουα, από 2 έως 9 Απριλίου, λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, σε σχετική επιστολή του προς τους μαθητές και τα άλλα μέλη της αποστολής, αναφέρει τα εξής:

«Είναι γνωστή σε όλους η κατάσταση που έχει προκύψει σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του κορωνοϊού και η επίδραση της κατάστασης αυτής στα πολύωρα αεροπορικά ταξίδια. Με αίσθημα ευθύνης και επίγνωσης της δύσκολης αυτής κατάστασης, σας γνωρίζω  ότι είμαστε υποχρεωμένοι να αναβάλλουμε την προγραμματισμένη αποστολή μας στην Ιαπωνική αδελφή πόλη της Ιναζάουα από 2 έως 9 Απριλίου. Μια τέτοια αποστολή ίσως μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο μέλλον, κάτω από ευνοϊκότερες συνθήκες».

Η τελετή της αδελφοποίησης των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας-Ιναζάουα είχε πραγματοποιηθεί στις 22 Αυγούστου 1987 στο Ηραίο της Ολυμπίας.  Πρωτεργάτης της αδελφοποίησης ήταν ο Ιάπωνας φιλέλληνας, φιλόσοφος και θερμός υποστηρικτής του Ολυμπισμού, Κέιτζι Κοκούμπου, η προτομή του οποίου βρίσκεται στον κήπο του Παλαιού Δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ