Το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020

Nippon Budokan. Εδώ θα δούμε για πρώτη φορά το Καράτε σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Photo © Tokyo 2020

Η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 ανακοίνωσε την Τετάρτη 18 Ιουλίου μετά και την έγκριση του από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή το πρόγραμμα των Αγώνων με τα 33 αθλήματα που θα προσφέρουν ένα ανεπανάληπτο θέαμα το καλοκαίρι του 2020 από την ιαπωνική πρωτεύουσα.

Η αυλαία της 32ης Ολυμπιάδας θα ανοίξει επίσημα στην τελετή έναρξης που θα γίνει την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020. Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Αυγούστου. Το άθλημα που θα ξεκινήσει τους Αγώνες είναι το σόφτμπολ, στις 22 Ιουλίου στη Φουκουσίμα. Την ίδια μέρα θα γίνουν και αγώνες ποδοσφαίρου ενώ την ημέρα της επίσημης έναρξης θα γίνουν αγώνες κωπηλασίας και τοξοβολίας.

Οι ημιτελικοί και τελικοί του Καράτε, που εντάχθηκε πρόσφατα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα έχει την εντυπωσιακή πρεμιέρα του στη γενέτειρά του, θα γίνουν το τριήμερο 6-8 Αυγούστου στο Νippon Budokan. Oι αθλητές και αθλήτριες του Τζούντο θα αγωνισθούν από τις 25 Ιουλίου μέχρι την 1η Αυγούστου. Οι αγώνες της Ιστιοπλοΐας θα ξεκινήσουν στις 26 Ιουλίου από την Ενοσίμα με τους τελικούς να είναι το πρώτο πενταήμερο του Αυγούστου. Την Κυριακή 9 Αυγούστου θα δοθεί η εκκίνηση του Μαραθωνίου.

Όπως έχει ανακοινώσει η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020, οι Αγώνες θα γίνουν σε συνολικά 42 χώρους. Σε 24 ήδη υπάρχοντες, σε 10 προσωρινούς και σε 8 νέες μόνιμες εγκαταστάσεις, 3 από τις οποίες θα είναι στους νομούς Φουκουσίμα, Ιμπαράκι και Μιγιάγκι, περιοχές που γνώρισαν τεράστιες καταστροφές στο σεισμό και τσουνάμι του 2011.

Υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες στην κατάρτιση του προγράμματος της κολύμβησης, καλλιτεχνικής κολύμβησης και καταδύσεων που σύμφωνα με την Επιτροπή θα οριστικοποιηθεί και ανακοινωθεί σύντομα.

Να σημειώσουμε ότι λόγω της διαφοράς ώρας – 6 ώρες μπροστά η Ιαπωνία το καλοκαίρι – στην Ελλάδα θα παρακολουθούμε ζωντανά τους περισσότερους αγώνες τις πρωϊνές ώρες.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα στη σελίδα του Tokyo 2020

Έχει ανακοινωθεί επίσης το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας στους 47 νομούς της χώρας

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ