Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των μασκότ του Tokyo 2020 !

 

Τα ονόματα των μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2020 ανακοίνωσε σήμερα η Ιαπωνία.

Miraitowa (Μιράι-τόουαミライトワ) είναι το όνομα της μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων, συνδυασμός των λέξεων μιράι που σημαίνει «μέλλον» και τόουα που σημαίνει «αιωνιότητα» ενώ των Παραολυμπιακών είναι Someity (Σομέιτι ソメイティ) και προέρχεται από το όνομα της ποικιλίας κερασιάς σομέι γιοσίνο της οποίας η ανθοφορία σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου των ανθισμένων κερασιών (σακούρα) στην Ιαπωνία. Επιπλέον όπως πρόσθεσαν οι διοργανωτές, το όνομα Someity παραπέμπει και στην αγγλική φράση ‘so mighty’ (τόσο δυνατά).

Οι δύο μασκότ είχαν αποκαλυφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο μετά και από την ψηφοφορία που είχε διεξαχθεί από το Δεκέμβριο του 2017 μέχρι το Φεβρουάριο ανάμεσα στους μαθητές περισσότερων από 16.700 δημοτικών σχολείων σε όλη την Ιαπωνία (και κάποια ιαπωνικά σχολεία στο εξωτερικό) που είχαν κληθεί να διαλέξουν το αγαπημένο τους σχέδιο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου 2020 (το πρόγραμμα) ενώ οι Παραολυμπιακοί από τις 25 Αυγούστου μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου.

Δείτε και το επίσημο βίντεο των βαπτισμένων πια μασκότ του Tokyo 2020!

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ