Ανακοινώθηκαν οι νικητές του 10ου Διεθνούς Βραβείου Μάνγκα

Ανακοινώθηκαν την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου οι νικητές του 10ου Διεθνούς Βραβείου Μάνγκα (manga)Το Βραβείο θεσμοθετήθηκε το 2007 με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Εξωτερικών της Ιαπωνίας Τάρο Άσο με σκοπό να τιμηθούν οι δημιουργοί που συμβάλλουν στην διάδοση των μάνγκα στο εξωτερικό.

Η διαδικασία επιλογής πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Συνδέσμου Εκδοτών Μάνγκα και φέτος η κριτική επιτροπή με επικεφαλής τη γνωστή δημιουργό μάγνκα Μάτσικο Σατονάκα επέλεξε 14 έργα (1 χρυσό, 3 ασημένια και 10 χάλκινα βραβεία) ανάμεσα σε 296 συμμετοχές από 55 χώρες.

Το Χρυσό Βραβείο κέρδισε το μάνγκα The Master of Arms (Βέλγιο) των Γάλλων Joël Parnotte και Xavier Dorison.

Τα Ασημένια Βραβεία κέρδισαν: “Scavengers” (Κίνα) του Han Zuzheng, το “THE HEART OF DARKNESS” (Βέλγιο) των Laura Iorio, Roberto Ricci και Marco Cosimo D’amico και το “Gateway to Underworld” (Βιετνάμ) της Can Tieu Hy.

Τα Χάλκινα Βραβεία κέρδισαν δημιουργοί από την Ταϊλάνδη, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Ινδονησία, Ισπανία, Ταϊβάν, Κορέα και Πολωνία.

Η τελετή απονομής του Χρυσού και των Ασημένιων Βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο Τόκιο στις 6 Φεβρουαρίου 2017.

Πριν 3 χρόνια στο 7ο Διεθνές Βραβείο Mάνγκα ο Ελληνοαμερικανός Γιώργος Αλεξόπουλος είχε κερδίσει το 2ο βραβείο.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα