Αναχωρεί για την Ιαπωνία η Ολυμπιακή ομάδα στίβου

To καινούργιο στάδιο του Μισάτο | GreeceJapan.com/Junko Nagata

Aναχωρεί την Παρασκευή 16 Ιουλίου για την Ιαπωνία το μεγαλύτερο μέρος της Ολυμπιακής ομάδας στίβου η οποία θα μείνει αρχικά στο Μισάτο, πόλη φιλοξενίας της Ελλάδας για το «Tόκιο 2020», όπου θα πραγματοποιήσει το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της πριν μπει στο Ολυμπιακό Χωριό.

Οι 20 αθλητές και αθλήτριες του στίβου που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι:

Άνδρες
110 μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης
50χλμ. βάδην: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ
Επί κοντώ: Κώστας Φιλιππίδης
Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλης
Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου
Τριπλούν: Δημήτρης Τσιάμης
Σφυροβολία: Μιχάλης Αναστασάκης
Σφυροβολία: Χρήστος Φραντζεσκάκης

Γυναίκες
100 μ./200 μ.: Ραφαέλα Σπανουδάκη
100 μ. εμπ.: Ελισάβετ Πεσιρίδου
400 μ.: Ειρήνη Βασιλείου
20χλμ. βάδην: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη
20 χλμ. βάδην: Πένυ Τσινοπούλου
20 χλμ. βάδην: Κυριακή Φιλτισάκου
Επί κοντώ: Κατερίνα Στεφανίδη
Επί κοντώ: Νικόλ Κυριακοπούλου
Επί κοντώ: Ελένη Πόλακ
Τριπλούν: Βούλα Παπαχρήστου
Δισκοβολία: Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου
Σφυροβολία: Σταματία Σκαρβέλη

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για την αναχώρηση της ομάδας

«Με τελικό προορισμό την πόλη του Μισάτο αναχωρεί αύριο το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας στίβου.

Η ομάδας μας ξεκινάει έτσι το ολυμπιακό της ταξίδι το οποίο έχει ως πρώτη στάση το προπονητικό κέντρου του Μισάτο κι έπειτα το Ολυμπιακό χωριό του Τόκιο.

Η ομάδα θα μείνει στο προπονητικό κέντρο του Μισάτο, όπου θα κάνει δεκαήμερη προετοιμασία και παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να προσαρμοστεί στη διαφορά ώρας και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες της Ιαπωνίας. Τα περισσότερα μέλη της αποστολής θα μπουν στο ολυμπιακό χωριό στις 26 Ιουλίου, ενώ την 1η Αυγούστου θα αναχωρήσει για το Σάπορο η ομάδα των βαδιστών, αφού εκεί θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα του βάδην και του μαραθωνίου.
Τα μέλη των αποστολών που θα βρεθούν στο Τόκιο θα κληθούν να ακολουθήσουν σκληρά υγειονομικά πρωτόκολλα, να εναρμονιστούν με τα μέτρα κατά του covid-19 και φυσικά να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους. Άλλωστε κάθε αθλητής και αθλήτρια είναι υποχρεωμένος να φύγει από το Ολυμπιακό Χωριό μέχρι δύο ημέρες μετά τον τελικό του αγωνίσματος του.

Η αποστολή μας αναχωρεί αύριο σε δύο γκρουπ το πρώτο στις 06.00 το πρωί, στο οποίο θα είναι οι: Παπαχρήστου, Δουβαλίδης, Τεντόγλου, Τσιάμης, Τσινοπούλου, Βασιλείου, Αναγνωστοπούλου, Αναστασάκης, Φιλτισάκου, Ντρισμπιώτη, Παπαμιχαήλ, Σκαρβέλη, Σπανουδάκη και Φραντζεσκάκης.
Το απόγευμα της αυριανής ημέρας στις 19.35 αναχωρούν οι Κώστας Φιλιππίδης, Ελένη Πόλακ και Εμμανουηλ Καραλής. Στις 20 του μηνός πετάει η Νικόλ Κυριακοπούλου, στις 22 η Κατερίνα Στεφανίδη και στις 25 η Ελισάβετ Πεσιρίδου, το τελευταίο μέλος της ομάδας, που θα φτάσει στο Τόκιο.

Αρχηγός αποστολής θα είναι ο Παναγιώτης Δημάκος και Επικεφαλής προπονητής ο Γιώργος Πομάσκι. Την αποστολή θα ακολουθήσουν ακόμη οι προπονητές: Μίτσελ Κρίερ, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Μανώλης Καραγιάννης, Ιωάννα Σιώμου, Χρήστος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Κυτέας, Κωστής Παπαμαρκάκης, Φώτης Στεφανή, Κώστας Βογιατζάκης, Ναπολέων Κεφαλόπουλος, Θανάσης Δεληγιάννης, ο γιατρός Διονύσης Χίσσας και οι φυσιοθεραπευτές Ελισάβετ Πεσιρίδου και Γιάννης Δεφίγγος.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες για τα αγωνίσματα του στίβου ξεκινούν στις 30 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 8 Αυγούστου. Ο Δήμος Μισάτο ήταν αυτός που προσκάλεσε την εθνική μας ομάδα στην πόλη για την ολυμπιακή προετοιμασία, προκειμένου να εκφράσει με τον τρόπο αυτό την αγάπη της Ιαπωνίας για τη χώρα μας. Αυτός είναι και ο λόγος που το χρώμα στον ελαστικό τάπητα του σταδίου είναι βαμένο μπλε».

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα η παρουσίαση της ομάδας από τον ΣΕΓΑΣ και η επίσημη φωτογράφιση.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ