Αλλαγή ηγεσίας για το Facebook στην Ιαπωνία

facebook_japanΣε μια απόπειρα να βελτιώσει τη θέση του στην ιαπωνική online συνείδηση, η Facebook αποφάσισε να αλλάξει τον επικεφαλής του τοπικού τμήματος της εταιρείας. Τη θέση του managing director του μεγάλου κοινωνικού δικτύου καλύπτει πλέον ο Ατσούσι Ιουασίτα, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της McDonalds και του Boston Consulting Group και CEO της συμβουλευτικής εταιρείας Interbrand Japan.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι η αλλαγή ηγεσίας στη Facebook Ιαπωνίας έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά από μια αντίστοιχη αλλαγή ηγεσίας στο Mixi, τον κυριότερο τοπικό ανταγωνιστή του και ιστορικό κοινωνικό δίκτυο στη χώρα∙ εκεί, ο κύριος μέτοχος και πρόεδρος Κέντζι Κασαχάρα, παρέδωσε τα ηνία της εταιρείας στον 30χρονο Γιουσούκε Ασακούρα.

Η περίοδος είναι ιδιαίτερα καυτή για τα κοινωνικά δίκτυα στην Ιαπωνία καθώς τόσο η αμερικανική εταιρεία, όσο και η ιαπωνική ανταγωνίστριά της, προσπαθούν να συγκεντρώσουν επάνω τους όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες. Ο σημαντικότερος ανταγωνιστής τους είναι τα συστήματα ανταλλαγής μηνυμάτων με πρωταγωνιστές το Twitter αλλά και το ιαπωνικό Line.

Γρηγόρης Μηλιαρέσης
Γρηγόρης Μηλιαρέσης
Δημοσιογράφος και μεταφραστής. Έχει συνεργαστεί με πλειάδα εφημερίδων, περιοδικών (τόσο του γενικού όσο και του ειδικού τύπου) και εκδοτικών οίκων και με ειδίκευση στο Ίντερνετ, τις πολεμικές τέχνες και την Ιαπωνία όπου και ζει τα τελευταία χρόνια. Από το 2012 μέχρι το 2016 έγραφε την εβδομαδιαία στήλη στο GreeceJapan.com "Γράμματα από έναν αιωρούμενο κόσμο" και το 2020 κυκλοφόρησε το ομότιτλο βιβλίο του. Περισσότερα στη συνέντευξη που είχε δώσει στο GreeceJapan.com.

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα