Αίρεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στους νομούς Όσακα, Κιότο και Χιόγκο

Κόμπε, η πρωτεύουσα του νομού Χιόγκο. Φωτογραφία: Γιάννης Διαμαντάκος

Μία εβδομάδα μετά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στους περισσότερους νομούς της χώρας, ο Πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε σήμερα ότι αίρεται και στους νομούς Όσακα, Κιότο και Χιόγκο. Παραμένει στο Χoκάιντο, το Τόκιο και τους γειτονικούς νομούς Σαϊτάμα, Καναγκάουα και Τσίμπα, όπου – με τα μέχρι τώρα δεδομένα που δείχνουν ότι τα κρούσματα μειώνονται και δεν επιβαρύνουν το Σύστημα Υγείας – ο κ. Άμπε άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αρθεί σύντομα και εκεί μετά την επανεξέταση της κατάστασης πιθανώς την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι νομοί Τσίμπα και Σαϊτάμα ήδη πληρούν τα κριτήρια που έθεσε η Κυβέρνηση για την άρση, συμπεριλαμβανομένου του ορίου των 0,5 κρούσματων ανά 100.000 κατοίκους, όμως παραμένουν σε κατάσταστη έκτακτης ανάγκης λόγω του ότι οι δύο άλλοι νομοί που ανήκουν στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο (Τόκιο και Καναγκάουα) δεν έχουν πιάσει ακόμα το όριο. Όπως δήλωσε η κυβερνήτης της ιαπωνικής μητρόπολης, Γιούρικο Κόικε, για τους δύο αυτούς νομούς χρειάζεται ακόμα λίγη προσπάθεια. Μέχρι σήμερα στο Τόκιο καταγράφονται 0,59 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Όσον αφορά στο Χοκάιντο, ο δείκτης των νέων κρουσμάτων είναι στο 0,69.

Mέχρι την Πέμπτη 21 Μαΐου, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ιαπωνία ήταν 16.103 και ο αριθμός των θανάτων στους 696. Στο Τόκιο έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 5075 κρούσματα του κορωνοϊού και 297 θάνατοι.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ