Ιαπωνία: Αίρεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε έξι νομούς – Παραμένει στην περιοχή του Τόκιο

Φεβρουάριος στο Πάρκο του Ουένο, από τα πιο δημοφιλή μέρη στο Τόκιο της περίοδο των ανθισμένων κερασιών που φέτος θα ξεκινήσει το 2ο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου. Φωτoγραφία: Junko Nagata

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η Kυβέρνηση θα άρει μία εβδομάδα νωρίτερα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε έξι από τους δέκα νομούς στους οποίους είχε κηρυχθεί μέχρι τις 7 Μαρτίου. Έτσι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου αφαιρούνται από τη λίστα οι νομοί Όσακα, Χιόγκο, Αΐτσι, Φουκουόκα, Κιότο και Γκίφου καθώς έχουν μειωθεί τα κρούσματα και η πίεση στα νοσοκομεία.

Αν και έχει παρουσιασθεί βελτίωση και στο Τόκιο και τους υπόλοιπους τρεις νομούς της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας, Σαϊτάμα, Καναγκάουα και Τσίμπα, τα περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν μέχρι τις 7 Μαρτίου.

Με την απόφασή της αυτή, η ιαπωνική Kυβέρνηση επιδιώκει την αναζωογόνηση της οικονομίας που έχει πληγεί από την πανδημία.

Ειδικοί πάντως εκφράζουν την ανησυχία τους και προειδοποιούν ότι πιθανός εφυσυχασμός θα οδηγήσει σε έξαρση των κρουσμάτων.

Mέχρι τις 8μ.μ. της 24ης Φεβρουαρίου, τα συνολικά κρούσματα COVID-19 στην Ιαπωνία ήταν 428.538 και ο αριθμός των θανάτων 7672. Τα συνολικά κρούσματα στους νομούς που παραμένουν στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήταν 110.400 στο Τόκιο, 44.371 στην Καναγκάουα, 28.936 στην Σαϊτάμα και 25.919 στην Τσίμπα.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ