Αυξήθηκε ο αριθμός των ξένων φοιτητών στην Ιαπωνία

Πανεπιστήμιο του Τόκιο. Φωτογραφία: GreeceJapan.com

Αυξήθηκε ο αριθμός των ξένων φοιτητών που σπουδάζουν στην Ιαπωνία σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε τον Απρίλιο ο οργανισμός JASSO (Japan Student Services Organization). Συγκεκριμένα την 1η Μαϊου του 2015 είχαν εγγραφεί στα ιαπωνικά πανεπιστήμια 208.379 ξένοι φοιτητές, αριθμός που παρουσίασε αύξηση κατά 13,2 τοις εκατό σε σχέση με το 2014. Το ακαδημαϊκό έτος στην Ιαπωνία ξεκινάει τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του ιαπωνικού Υπουργείου Παιδείας, η αύξηση οφείλεται κυρίως στην αύξηση των φοιτητών από το Βιετνάμ και Νεπάλ και συνδέεται κυρίως στο αυξημένο ενδιαφέρον για την Ιαπωνία λόγω της διείσδυσης των ιαπωνικών επιχειρήσεων στις αγορές αυτών των χωρών. Μάλιστα στο Βιετνάμ δημοτικά σχολεία έχουν προσθέσει στο πρόγραμμα τους τη διδασκαλία της ιαπωνικής γλώσσας.

Οι περισσότεροι ξένοι φοιτητές στην Ιαπωνία προέρχονται από την Κίνα (περίπου το 60% του συνόλου).

Στην Ιαπωνία υπάρχουν 779 Πανεπιστήμια, από τα οποία τα 86 είναι κρατικά, τα 89 δημόσια (αυτά που ανήκουν σε δήμους ή νομαρχίες) και 604 ιδιωτικά.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα