Αύξηση ρεκόρ για τον ιαπωνικό τουρισμό – Ξεπέρασαν τους 20.000.000 οι ξένοι τουρίστες

Στο Πάρκο Ουένο στο Τόκιο photo: GreeceJapan.com
Στο Πάρκο Ουένο στο Τόκιο photo: GreeceJapan.com

Για πρώτη φορά στα τουριστικά χρονικά της Ιαπωνίας ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στη χώρα ξεπέρασε τα είκοσι εκατομμύρια, την περασμένη Κυριακή 31 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Κέιϊτσι Ισίι. Μόλις πριν τρία χρόνια, το 2013, οι ξένοι τουρίστες είχαν ξεπεράσει τα δέκα εκατομμύρια κάτι που είχε τότε χαρακτηριστεί ως ορόσημο για τον ιαπωνικό τουρισμό.

Η εντυπωσιακή άνοδος οφείλεται κυρίως στη χαλάρωση των απαιτήσεων θεώρησης (visa), στην επέκταση των αφορολόγητων αγορών καθώς και στη διεύρυνση των αεροπορικών συνδέσεων που έφεραν περισσότερους τουρίστες από την Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν.

Ο τουρισμός αποτελεί για την Κυβέρνηση της Ιαπωνίας σημαντικό μέρος της στρατηγικής της για την ανάπτυξη τής οικονομίας και ανάμεσα στα άμεσα σχέδια της είναι η βελτίωση των αεροδρομίων και λιμανιών, η προώθηση των πολιτιστικών αγαθών καθώς και των εθνικών πάρκων της περιφέρειας.

Επίσης η Ιαπωνία, σε αντίθεση με άλλες χώρες επιδιώκει την προσέλκυση μουσουλμάνων τουριστών, κυρίως από τη Μαλαισία και την Ινδονησία, μια ανερχόμενη τουριστική αγορά, προσαρμόζοντας τις τουριστικές υπηρεσίες στις ειδικές θρησκευτικές συνήθειες και δραστηριότητες των μουσουλμάνων, όπως το φαγητό Χαλάλ, χώροι προσευχής κ.α. (μάλιστα ο Ιαπωνικός Οργανισμός Τουρισμού έχει δημιουργήσει και ειδικό ιστοχώρο).

Στόχος της Κυβέρνησης είναι οι ξένοι επισκέπτες στην Ιαπωνία να ξεπεράσουν τα σαράντα εκατομμύρια μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ