Αφιέρωμα στην Ιαπωνία στο CineDoc

Δύο βραβευμένα ντοκιμαντέρ με θέμα την Ιαπωνία θα προβληθούν  στο πλαίσιο του CineDoc, την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012  στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31). Θα ακολουθήσει δεύτερη προβολή των ντοκιμαντέρ στις 7 και 8 Απριλίου στον Κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ (Λ. Κηφισίας 109). Το Sayome συμμετείχε πρόσφατα στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και κέρδισε το Βραβείο Fipresci, (βραβείο απο την διεθνή κοινότητα κριτικών κινηματογράφου) ως καλύτερη ελληνική παραγωγή.

Sayome
Νίκος Νταγιαντάς (Nikos Dayandas) / 56’/ 2011/ Greece / France

Tετάρτη 4 Απριλίου 2012 – ώρα  20:00 – Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
Σάββατο 7 Απριλίου 2012 –  ώρα 16:00 – Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ

Υιοθετημένη από τον παππού της σε πολύ μικρή ηλικία, η Σαγιόμι μεγάλωσε σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ιαπωνίας, χωρίς να γνωρίζει τους γονείς της. Στα εικοσιδύο της έφυγε από την Ιαπωνία, ακολουθώντας έναν Έλληνα ναυτικό ως την Κρήτη. 35 χρόνια αργότερα, ο θάνατος της μητέρας της την οδηγεί και πάλι στην Ιαπωνία. Η ταινία καταγράφει το ταξίδι της καθώς επισκέπτεται τη χώρα των παιδικών της χρόνων. Μια ταινία για την οικογένεια, την ταυτότητα, το καραόκε και τα τσιφτετέλια.

Jiro Dreams of Sushi / Ο Jiro Ονειρεύεται Σούσι 
 David Gelb / 81’/ 2011/ USA

Tετάρτη 4 Απριλίου 2012 – ώρα  21:15 – Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
Κυριακή 8 Απριλίου 2012 –  ώρα 16:00 – Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ

Στο υπόγειο ενός κτηρίου βρίσκεται το εστιατόριο του 85χρονου Sushi Master Jiro Ono, του πιο ηλικιωμένου μάγειρα βραβευμένου με 3 αστέρια Michelin. O Jiro Ono ξεκίνησε να μαγειρεύει σε ηλικία 9 ετών και ίδρυσε το διάσημο εστιατόριο του, το Sukiyabashi Jiro, το 1965. Η κάμερα παρακολουθεί τον Jiro στην καθημερινότητα του, με τους προμηθευτές του στην ψαραγορά, αλλά και την ώρα που δημιουργεί τα πιάτα του. Στα αχνάρια του Jiro, ο γιος του, Yoshikazu αντιμετωπίζει το δίλλημα της διαδοχής αλλά και της συνέχισης μιας τόσο μακράς παράδοσης.

Εισιτήρια για κάθε προβολή: 6 ευρώ

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ