Αφιέρωμα στον Ακίρα Κουροσάουα

Αφιέρωμα στον Ακίρα Κουροσάουα θα φιλοξενήσει το 24ο Πανοράμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου που διοργανώνεται από τις 26 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου 2011 στην Αθήνα.

 100 + 1 χρόνια μετά τη γέννησή του, το Πανόραμα επιλέγει τρία από τα αριστουργήματά του. Τρία μεγάλα σκηνοθετικά ρίσκα, ενδεικτικά του εύρους του έργου του. Οι «Επτά Σαμουράι» είναι η πιο αναγνωρίσιμη ταινία του, η επική περιπέτεια που τον έκανε γνωστό στη Δύση. Η απόλυτα ανθρωπιστική ταινία του, «Ο Κοκκινογένης», αφηγείται τη μαθητεία ζωής ενός νέου γιατρού δίπλα στον ιδεαλιστή Τοσίρο Μιφούνε, στην τελευταία συνεργασία του με τον Κουροσάουα. Το «Dodes’kaden» είναι η πρώτη έγχρωμη ταινία του, η οποία καταγράφει με ονειρικό τρόπο τη ζωή των κατοίκων μιας άθλιας παραγκούπολης και της οποίας η εμπορική αποτυχία στην Ιαπωνία, τον βύθισε στην κατάθλιψη και τον υποχρέωσε να αναζητήσει χρηματοδότηση έξω από την πατρίδα του.

Στο πλαίσιο του 24ου Πανοράματος, θα φιλοξενηθούν επίσης αφιερώματα στον Αμερικανό σκηνοθέτη Samuel Fuller και στον Ελληνικό Κινηματογράφο της δεκαετίας του ’90. Στις οκτώ μέρες του Φεστιβάλ, περισσότερες από 50 ταινίες από την Ευρώπη και άλλες ηπείρους θα παρουσιαστούν στον κινηματογράφο «Απόλλων Cinemax Class» και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα