Συναυλία του συνόλου Shonorities με έργα για ιαπωνικό Shō, γυναικεία φωνή και βιολί

nakas_aenaos_9nov

Naomi Sato (shō), Shie Shoji (φωνή), Στέλιος Χατζηιωσηφίδης (βιολί).

Το shō είναι ένα παραδοσιακό Ιαπωνικό όργανο που χαρακτηρίζεται από την δυνατότητα του να παράγει ένα συνεχή ήχο αιθέριας ποιότητας μέσω της διαδοχικής εισπνοής και εκπνοής του εκτελεστή μέσα στο στόμιο. Ο συνδυασμός του shō με γυναικεία φωνή και βιολί αναδεικνύει την πολυπτυχότητα του οργάνου καθώς και τις εκφραστικές και αισθητικές δυνατότητες του για την σύγχρονη μουσική σύνθεση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει νέα έργα, από τον Έλληνα συνθέτη και μεταδιδακτορικού υποτρόφου του Εθνικού Πανεπιστημίου Μουσικής και Καλών Τεχνών του Τόκιο Βασίλη Αθανασιάδη και της Κινέζας συνθέτριας από το Hong Kong May Kay Yau, που γράφτηκαν ειδικά για την περίσταση. Το υπόλοιπο πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα εξαιρετικής πρωτοτυπίας, που δεν έχουν προηγουμένως παρουσιαστεί στην Ελλάδα, από Βρετανούς και Ιάπωνες συνθέτες όπως τους Hosokawa, Ichiyanagi και Finnissy. Η ενορχηστρωτική ποικιλία καθώς και η ευρύτητα του τεχνοτροπικού και αισθητικού φάσματος που χαρακτηρίζει το πρόγραμμα σε συνδυασμό με την χρήση σκηνικής δράσης καθιστά το παράσταση κατάλληλη για το ευρύτερο κοινό.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:00

Είσοδος ελεύθερη

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ
Ιπποκράτους 41, Αθήνα. Τηλ.: 210 363400

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ