8ο Διεθνές Βραβείο MANGA

8mangaaward-poster

Ξεκίνησαν στις 15 Απριλίου οι αιτήσεις συμμετοχής για το 8ο Διεθνές Βραβείο MANGA και θα διαρκέσουν έως τις 31  Μαϊου 2014. 

Τα έργα που θα υποβληθούν, δημοσιευμένα ή μη, θα πρέπει να έχουν δημιουργηθεί στο εξωτερικό (δηλαδή εκτός  Ιαπωνίας) τα τελευταία τρία χρόνια.

O Γιώργος Αλεξόπουλος στην απονομή του βραβείου. Photo: mofa.go.jp
O Γιώργος Αλεξόπουλος στην απονομή του βραβείου. Photo: mofa.go.jp

Σημειώνεται ότι στο 7ο Διεθνές Βραβείο MANGA ο Ελληνοαμερικανός Γιώργος Αλεξόπουλος (George Alexopoulos) κέρδισε το 2ο βραβείο!

Συγκεκριμένα, το μάνγκα του με τίτλο «Paris» κέρδισε το ένα από τα 3 «ασημένια βραβεία» του διαγωνισμού. Τα άλλα δύο ασημένια βραβεία κέρδισαν καλλιτέχνες από την Κίνα και Βέλγιο-Ισπανία. Το πρώτο βραβείο κέρδισε το έργο «Bokbig» της Ταϊλανδής Prema Jatukanyaprateep.

Το βραβείο το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο, θεσμοθετήθηκε το 2007 με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Εξωτερικών της Ιαπωνίας Taro Aso με σκοπό να τιμηθούν οι δημιουργοί που συμβάλλουν στην διάδοση των manga στο εξωτερικό.

Στο καλύτερο manga που θα υποβληθεί θα απονεμηθεί το χρυσό βραβείο, ενώ τα επόμενα τρία καλύτερα θα λάβουν το ασημένιο. Οι βραβευθέντες με πρόσκληση της Japan Foundation θα παραστούν στην τελετή απονομής και στη διάρκεια της παραμονής τους στην Ιαπωνία θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν Ιάπωνες δημιουργούς manga  και να επισκεφθούν εκδοτικούς οίκους καθώς και άλλους χώρους.

Οι αιτήσεις γίνονται στην Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα ή στα γραφεία του 8ου Διεθνούς Βραβείου MANGA.

Περισσότερες πληροφορίες και έντυπα αιτήσεων 
www.manga-award.jp

Στιγμιότυπα από την απονομή των Βραβείων του 7ου Διεθνούς Βραβείου MANGA

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services