60 κεράκια για τον Γκοτζίλα

 

photo © GreeceJapan.com
photo © GreeceJapan.com

Ο σκηνοθέτης Γκάρεθ Έντουαρντς ήταν εκεί –το ίδιο και το επιτελείο της Toho, της γνωστότερης ίσως εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών της Ιαπωνίας, ο (80χρονος πλέον) ζεν-πρεμιέ της δεκαετίας του 1960 Ακίρα Τακαράντα, ο 55χρονος ζωγράφος Μασάο Χανάουα και εκατοντάδες φαν. Ο τόπος ήταν το Σέιτζο στο Δήμο Σεταγκάγια του Τόκιο και η εκδήλωση, τα αποκαλυπτήρια μιας γιγάντιας τοιχογραφίας (14 μ. ύψος επί 17 μ. πλάτος) του πλάσματος που έχει ταυτιστεί περισσότερο με την Toho, την ιαπωνική κινηματογραφική βιομηχανία στο σύνολό της και, για πολλούς με την ίδια την Ιαπωνία: τον Γκοτζίλα.

Η τοιχογραφία την οποία ολοκλήρωσε μετά από τρεις μήνες δουλειάς ο κ. Χανάουα, ήταν ο τρόπος που η Toho επέλεξε για να γιορτάσει τα 60α γενέθλια του πιο διάσημου πρωταγωνιστή της –το 1954 ήταν η χρονιά που βγήκε στους κινηματογράφους ο πρώτος «Γκοτζίλα» στον κανονικό καστ του οποίου πρώτο ρόλο είχε ο κ. Τακαράντα. Όσο για τον κ. Έντουαρντς, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος με το αποτέλεσμα, βρισκόταν εκεί καθώς είναι αυτός που υπογράφει την τελευταία ενσάρκωση του Γκοτζίλα, αυτή που ήδη παίζεται στις ΗΠΑ και που θα κάνει την ιαπωνική της πρεμιέρα στις 25 Ιουλίου.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ