Ξεκίνησε ο 5ος Διαγωνισμός Χάικου με 1ο βραβείο ταξίδι στην Ιαπωνία

Με στόχο την ενθάρρυνση των σχέσεων Ιαπωνίας-ΕΕ, το Ιαπωνικό Υπουργείο Εξωτερικών και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ιαπωνία έχει προκηρύξει τον 5ο Διαγωνισμό Χάικου στην αγγλική γλώσσα, με θέμα το “Wonderful Encounter”.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι υπήκοοι της Ιαπωνίας και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το βραβείο για τον νικητή/τρια από την Ευρώπη είναι ένα ταξίδι μετ’επιστροφής στην πόλη Ματσουγιάμα, την γενέτειρα του σύγχρονου χάικου. Αντίστοιχα, ο νικητής από την Ιαπωνία θα ταξιδέψει στο Βέλγιο, χώρα καταγωγής του Χέρμαν βαν Ρομπέι, πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου και νυν προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος είναι γνωστός για την αγάπη και την ενασχόλησή του με το χάικου.

Η περίοδος υποβολής των ποιημάτων λήγει στις 27 Ιουνίου 2014.

Η υποβολή των ποιημάτων γίνεται μέσω των σχετικών εγγράφων που υπάρχουν στη σελίδα του ιαπωνικού Υπουργείου Εξωτερικών .

Ποιήματα που υποβάλλονται μπορείτε να διαβάζετε στη σελίδα στο facebook που έχει δημιουργηθεί ειδικά για το διαγωνισμό.

Στον περσινό διαγωνισμό νικητής από την Ευρώπη ήταν ο Έλληνας Γιώργος Παξιμάδης. Επίσης  η Ελλάδα είχε ακόμα μια διάκριση στο διαγωνισμό, με το χάικου του Μάριου Σχισμένου, ο οποίος κέρδισε έναν από τους πέντε επαίνους που δόθηκαν.

Το χάικου είναι μια ιαπωνική ποιητική φόρμα. Παραδοσιακά αποτελείται από τρεις ομάδες των 5, 7, 5 συλλαβών, οι οποίες τοποθετούνται σε τρεις στίχους για έμφαση ή σε έναν, χωρισμένο με κενά.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα