50 Έλληνες Πρόσκοποι στην Ιαπωνία

23rd World Scout Jamboree 2015

50 Έλληνες Πρόσκοποι ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Ιαπωνία, όπου τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθεί η Παγκόσμια συνάντηση Προσκόπων με πάνω από 30.000 συμμετέχοντες. Ήδη οι πρώτοι προσγειώθηκαν στην Όσακα ενώ οι υπόλοιποι θα φτάσουν την Κυριακή.
Το 23ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Jamboree θα γίνει στην παραλία Κιραρά-χάμα της πόλης Γιαμαγκούτσι του ομώνυμου νομού στη νότια Ιαπωνία από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου 2015 και θα προσφέρει στους συμμετέχοντες μια ευρεία επιλογή προγραμμάτων. Μέσα από τα προγράμματα αυτά, οι Πρόσκοποι θα είναι σε θέση να βιώσουν τα διακριτικά χαρακτηριστικά της κάθε συμμετέχουσας χώρας και περιοχής.
Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής είναι ο Βασίλης Μπίρτσας, Αναπληρωτής Έφορος Διεθνών Σχέσεων της Γενικής Εφορείας του ΣΕΠ, ο οποίος θα βοηθηθεί στο έργο του από επιτελείο τεσσάρων βαθμοφόρων (Ιωσήφ Δακορώνιας-Μαρίνα, Κλήμης Τοσουνίδης, Νικόλαος Χατζόπουλος και Αθανάσιος Τσουκαλάς).

Το σήμα της Ελληνικής Αποστολής

Ο Προσκοπισμός στην Ιαπωνία

Η Προσκοπική Κίνηση εξαπλώθηκε στην Ιαπωνία το 1913, μετά την ίδρυσή του στην Αγγλία το 1907 από τον Λόρδο Robert Baden-Powell. Το 1922 έγινε ιδρυτικό μέλος του Παγκόσμιου Συνεδρίου της Προσκοπικής Κίνησης κατά την εναρκτήρια συνεδρίασή στο Παρίσι. Μετά από σύντομη διακοπή κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, οι Πρόσκοποι της Ιαπωνίας έγιναν ξανά δεκτοί ως πλήρες μέλος της Παγκόσμιας Προσκοπικής Κίνησης το 1950.
Η Κίνηση έχει αυξηθεί σταθερά στο κοινωνικό, πολιτιστικό και παραδοσιακό έδαφος της χώρας και έχει δημιουργήσει μια εξέχουσα θέση στην κοινωνική εκπαίδευση των νέους.
Το 1971, φιλοξένησε τρία μεγάλα γεγονότα της Παγκόσμιας Προσκοπικής Κίνησης, το 13ο Παγκόσμιο Τζάμπορη, το 1ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Φόρουμ στην Σιζουόκα, και το 23ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Συνέδριο στο Τόκιο.
Από το 1974 και για κάθε χρόνο προσκαλούνται περίπου 45 Πρόσκοποι στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού με σκοπό να παρέχουν ευκαιρίες αλλά και για να λάβουν μέρος σε μεγάλα διεθνή γεγονότα όπως Τζάμπορη, Ventures, Agoonorees και Rover εκδηλώσεις.
Ο προσκοπισμός της Ιαπωνίας γιόρτασε την 75η επέτειο της ίδρυσης του το 1997 και φιλοξένησε τη 2η Διάσκεψη Κορυφής των Ασίας-Ειρηνικού Αρχηγών στο Τόκιο.
Στο χαρακτηριστικό για τον Παγκόσμιο Προσκοπισμό έτος 2007, φιλοξένησε το 22ο Προσκοπικό Συνέδριο. Ασίας-Ειρηνικού.
Τα τελευταία χρόνια, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές διεθνείς εκδηλώσεις για τη νεολαία, που περιλαμβάνουν την 15η Nippon Jamboree στη Σιζουόκα τον Αύγουστο του 2010 και την 10η Nippon Agoonoree σε Hyogo τον Αύγουστο του 2008.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα