Συμμετοχή της Ιαπωνίας στο 3ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Επεμβατικής Γαστρεντερολογίας

course-gastrointestinal-endoscopy2

Με την παρουσία του Αναπληρωτή Επικεφαλή της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Τ. Mori, ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Επεμβατικής Γαστρεντερολογίας, που πραγματοποιήθηκε στις 23-24 Ιανουαρίου 2015 στο Ερευνητικό & Πειραματικό Κέντρο της ELPEN (Ε&ΠΚ) στο Πικέρμι Αττικής, σε συνδιοργάνωση με το Ενδοσκοπικό Τμήμα της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας (ΕΓΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Ογκολογίας Πεπτικού (ΕΕΟΠ).

Οι 44 εκπαιδευόμενοι απ’ όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Ισπανία, Τσεχία), αφού παρακολούθησαν το Σεμινάριο υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος, είχαν την τιμή να παραλάβουν από τον αξιότιμο κ. Μori, δίπλωμα συμμετοχής πιστοποιημένο με μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME). Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2015, υπό την Αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού (ESDO) και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Γαστρεντερολογίας (ESGE).

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν θεωρητικές διαλέξεις 2,5 ωρών ενώ ακολούθησαν 6 ώρες hands on πρακτικής εξάσκησης σε σύγχρονες ενδοσκοπικές τεχνικές που δίδαξαν μεταξύ άλλων, οι διεθνούς φήμης Γαστρεντερολόγοι, Καθηγητής Hiroshi Kashida (Kinki University, School of Medicine, Osaka, Japan), Yoriaki Komeda (Kinki University, Department of Gastroenterology, Osaka, Japan), Takataro Fukuhara (Τμήμα Μοριακής Γενετικής, Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Επιστήμης, Τμήμα Γαστρεντερολογίας & Ηπατολογίας, Kansai Medical University, Osaka, Japan) και Arjun Koch (Erasmus University, Medical Center, Rotterdam, The Netherlands).

course-gastrointestinal-endoscopy1

Τo Σεμινάριο οργανώθηκε από τους κ.κ. Δημήτριο Χριστοδούλου, Αν. Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρο του Ενδοσκοπικού Τμήματος της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας, Κωνσταντίνο Δελή, Δρ. Γαστρεντερολόγο, Διευθυντή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου “Metropolitan”, Παναγιώτη Κασαπίδη, Διευθυντή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στη Kεντρική Κλινική Αθηνών, Καθηγητή Ιωάννη Τριανταφυλλίδη, Δρ. Γαστρεντερολόγο, Πρόεδρο ΕΕΟΠ, Διευθυντή Μονάδας ΙΦΕΝ Νοσοκομείο «Ιασώ General», Γεώργιο Τριμπόνια, Δρ. Γαστρεντερολόγο και Απόστολο Παπαλόη, Δρ. Βιολόγο, Διευθυντή Ε&ΠΚ ELPEN, Επισκέπτη Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Harvard. Στο Σεμινάριο συμμετείχαν ως Εκπαιδευτές, Ομιλητές και Συντονιστές, οι Γαστρεντερολόγοι, oι κ.κ. Σ. Μπασιούκας, Τ. Βech, Δ. Χριστοδούλου, Κ. Δελής, Τ. Fukuhara, Π. Κασαπίδης, H. Kashida, A.D. Koch, A. Kωφοκώτσιος, Y. Komeda, Σ. Μιχόπουλος, Μ.Ζ. Πάνος, Β. Παντερής, Α. Παντές, Γ. Στεφανίδης, Ι. Κ. Τριανταφυλλίδης, Κ. Τριανταφύλλου, Γ. Τριμπόνιας, Ν. Βιάζης, η κ/α Κ. Παρασκευά και ο Ογκολόγος κ. Π. Μιχελάκος.

course-gastrointestinal-endoscopy3

Οι ενδοσκοπικές επεμβατικές τεχνικές που παρουσιάστηκαν αποτελούν την πιο Σύγχρονη Γνώση στη Γαστρεντερολογία, στις οποίες εκπαιδεύτηκαν συμμετέχοντας ενεργά και οι 44 εκπαιδευόμενοι, και περιελάμβαναν Ενδοσκοπική Εκτομή του Βλεννογόνου (EMR), Ενδοσκοπική Υποβλεννογόνια Εκτομή (ESD), Clipping – Stenting Techniques, Ενδοσκοπική Πολυπεκτομή και Peroral Endoscopic Myotomy (POEM).

Oι Επιστημονικοί Υπεύθυνοι – Οργανωτές του Διεθνούς Σεμιναρίου σημείωσαν ότι «Οι διεθνούς αναγνώρισης επιστήμονες από την Ιαπωνία και την Ολλανδία, το υπερσύγχρονο ερευνητικό Κέντρο και το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της ELPEN κατέστησαν το Σεμινάριο ένα πραγματικό υπόδειγμα εκπαίδευσης. Πρόθεσή μας είναι το Σεμινάριο να επαναληφθεί και στο μέλλον, με στόχο ακόμα περισσότεροι Γαστρεντερολόγοι απο την Ελλάδα και την Ευρώπη να έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή και να ενημερωθούν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην επεμβατική Γαστρεντερολογία».

«Η παρουσία του αξιότιμου κ. T. Μori, των 4 εξαίρετων επιστημόνων από την Ιαπωνία και την Ολλανδία και όλων των επιφανών Ελλήνων Γαστρεντερολόγων, επισφραγίζουν την δέσμευση της ELPEN να προσφέρει αδιαλείπτως στην επιστημονική κοινότητα συνεργασίες υψηλού επιπέδου που διευρύνουν την επιστημονική γνώση και συμβάλουν στην δια βίου ιατρική εκπαίδευση. Είναι τιμή μας που για τρίτη φορά μετά το 2009, συμβάλλαμε και εμείς στην πραγματοποίηση ενός άρτιου εκπαιδευτικού σεμιναρίου παγκόσμιας εμβέλειας. Η ικανοποίηση όλων των συμμετεχόντων θέτει τα θεμέλια ώστε το Σεμινάριο να επαναληφθεί στο εγγύς μέλλον,» ανέφερε ο Δρ. Α. Παπαλόης, Βιολόγος, Διευθυντής Ε&ΠΚ ELPEN.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ