2013: Όταν ανακοινώθηκε η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (φωτογραφίες-βίντεο)

Λίγο μετά τις 23.00 (ώρα Ελλάδος) το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου του 2013, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ ανακοίνωνε από το Μπουένος Άιρες τη νίκη του Τόκιο στην ψηφοφορία της 125ης Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Η ιαπωνική πρωτεύουσα ήταν φιναλίστ μαζί με την Κωνσταντινούπολη ενώ νωρίτερα στην πρώτη ψηφοφορία είχε αποκλεισθεί η Μαδρίτη.

Το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας του Τόκιο για την ανάληψη των Αγώνων ήταν «Discover Tomorrow» (Ανακαλύψτε το αύριο). Δυστυχώς εκείνο το «αύριο» μας επιφύλασσε πρωτόγνωρες εκπλήξεις και φτάνοντας στο σήμερα, θα δούμε Ολυμπιακούς Αγώνες όπως δεν έχουμε ξαναδεί. Με άδεια στάδια, απονομές μεταλλίων από απόσταση και πολλά άλλα περιοριστικά μέτρα.

 

Την επόμενη μέρα της ανακοίνωσης της νίκης του Τόκιο, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε μπροστά στο κτίριο της Μητροπολιτικής Κυβέρνησης του Τόκιο η πρώτη πανηγυρική εκδήλωση για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Το GreeceJapan ήταν βέβαια εκεί.

Φωτογραφίες: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ