Δύο ετών ο Tokyo Skytree

Δύο ετών έγινε στις 22 Μαΐου o Tokyo Skytree, ο υψηλότερος πύργος τηλεπικοινωνιών στο κόσμο και παράλληλα το δεύτερο ψηλότερο κτήριο παγκοσμίως. Το προσωπικό και η μασκότ του πύργου που έχει γίνει σύμβολο του Τόκιο, υποδέχτηκε τους επισκέπτες με τριαντάφυλλα ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Από το 2012 που άνοιξε τις πύλες του, έχουν επισκεφθεί τα δύο παρατηρητήρια (σε ύψος 350 και 450 μέτρων) 12,5 εκατομμύρια άνθρωποι.  Το 2013 ο αριθμός των επισκεπτών ήταν μειωμένος λόγω των ισχυρών ανέμων που κράτησαν κλειστούς τους ανελκυστήρες για 40 μέρες. 

Η κατασκευή του Tokyo Skytree που έχει ύψος 634 μέτρα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2008, κοντά στην δημοφιλή παραδοσιακή συνοικία Ασακούσα στην ανατολική πλευρά του Τόκιο.  Για την κατασκευή του εργάστηκαν περισσότερα από 580.000 άτομα (!) και το κόστος του ήταν 65 δισεκατομμύρια γιεν (περίπου 650 εκ. ευρώ).

 

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα