Σύσταση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας προς τους Έλληνες που βρίσκονται στην Ιαπωνία

Νέα σύσταση προς του Έλληνες, που βρίσκονται στην Ιαπωνία, εξέδωσε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, υπογραμμίζοντας ότι τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή του Τόκιο και στις άλλες μεγάλες ιαπωνικές πόλεις και λιμάνια, τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι σταθερά και στις τιμές φυσικού υποβάθρου.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι, με βάση τα επίσημα δεδομένα, που προέρχονται, κυρίως, από το Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, η κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο Fukushima Daiichi παραμένει πολύ σοβαρή.

Τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή Φουκουσίμα και σε απόσταση τουλάχιστον 30 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό, παραμένουν αυξημένα.

Λαμβανομένων υπόψη αυτών των στοιχείων, καθώς και της ομαλοποίησης της καθημερινής ζωής στην Ιαπωνία, η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας συστήνει τα ακόλουθα στους Έλληνες πολίτες, που βρίσκονται στην Ιαπωνία:

– Οι Έλληνες πολίτες και τα ελληνικά πλοία δεν πρέπει να προσεγγίζουν τον πυρηνικό σταθμό σε ακτίνα 80 χιλιομέτρων.

– Όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των τοπικών αρχών ως προς τα μέτρα προστασίας.

– Οι οδηγίες προς τα πληρώματα των ελληνικών πλοίων που ευρίσκονται στην περιοχή εξακολουθούν να ισχύουν στο σύνολό τους.

– Οι πολίτες με σχετικά ερωτήματα ως προς τις ανωτέρω οδηγίες παρακαλούνται να επικοινωνούν με την ΕΕΑΕ (τηλ: +302106506700, +302106506803, +302106506714, email: info@eeae.gr ).

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ